Lumimyrsky näkyi junien täsmällisyydessä marraskuussa

Junaliikenteen täsmällisyys oli hyvällä tasolla marraskuussa lukuun ottamatta kuun viimeistä päivää, jolloin lumimyrsky haittasi sekä kauko- että lähijunien kulkua merkittävästi. Pöllyävä lumi tukki Helsingin ratapihan vaihteet, mikä ruuhkautti liikenteen Helsingin asemalla täysin.

Ratapihan ruuhkan helpottamiseksi ja liikenteen sujuvoittamiseksi VR joutui perumaan noin 400 lähijunaa 900 junasta ja 30 kaukojunaa 300 junasta. Junille aiheutui pahimmillaan useiden tuntien myöhästymisiä. Kaukojunista 89,0 prosenttia saapui määräasemalleen viiden minuutin tarkkuudella marraskuussa. Yli vartin myöhästyi 3,1 prosenttia junista. Kaukojunien täsmällisyys oli yli 91 prosenttia ennen marraskuun viimeistä päivää. Täsmällisyysluvuissa on huomioitu perutut junat.

Pääkaupunkiseudun lähiliikenteessä marraskuun täsmällisyys oli 93,7 prosenttia kolmen minuutin myöhästymisrajalla. Lähijunista 3,1 prosenttia oli yli kymmenen minuuttia myöhässä tai peruttu, joten vyöhykealueen hyvityskäytännön mukainen korvausraja ei ylity. Marraskuun viimeiseen päivään asti lähijunat saapuivat määräasemalleen 96,7 prosentin tarkkuudella. Tavarajunien täsmällisyys oli marraskuussa 93,7 prosenttia, kun myöhästymisrajana on 30 minuuttia. VR, Liikennevirasto ja HSL ovat tehneet yhdessä paljon junaliikenteen täsmällisyyden parantamiseksi.

VR on muun muassa tarkastanut koko junakaluston talvea varten ja päivittänyt valmius- ja liikennöintisuunnitelmia, jotta häiriötilanteet voitaisiin ratkaista aiempaa nopeammin. Hankalissa sääolosuhteissa häiriöitä on kuitenkin vaikea välttää. Lue lisää VR:n varautumisesta talveen VR vastaa junien operoinnista, junakaluston kunnosta sekä tiedottamisesta junissa ja muissa omissa kanavissaan. Rataverkosta ja sen järjestelmistä sekä asiakastiedottamisesta asemilla vastaa Liikennevirasto. Junablogi kertoo täsmällisyystyöstä VR on avannut Junablogin, joka kertoo junaliikenteestä, liikenteen sujuvuudesta ja etenkin siitä, millaiset asiat vaikuttavat liikenteeseen.

Blogista voi lukea, millaista työtä VR:llä tehdään ja millaisia eri alojen ammattilaisia on varmistamassa junaliikenteen ja palvelujen toimivuutta. Junablogia kirjoittavat VR:n omat työntekijät, kuten veturinkuljettaja ja konduktööri. Lue lisää osoitteessa www.junablogi.fi .

VR-konserni tiedottaa junien täsmällisyydestä kuukausittain. Junaliikenteen täsmällisyydestä kerrotaan myös osoitteessa www.vrgroup.fi . Matkustajaliikenteen asiakkaat voivat seurata ajankohtaista liikennetilannetta VR:n nettisivuilla osoitteessa www.vr.fi ja mobiilisti osoitteessa m.vr.fi. Nettisivuilla on Junat kartalla -palvelu , josta näkee junien kulun Suomen kartalla reaaliaikaisesti. Palvelu on saatavilla myös älypuhelimiin.


VR-etusivu VR Transpoint -etusivu VR FleetCare -etusivu VR Group -etusivu