Lumipyry hankaloittaa junaliikennettä: lähiliikenteessä supistuksia tiistaina 29.1.2019

VR varautuu yhdessä HSL:n ja Finrailin kanssa hankaliin sääolosuhteisiin ja osa lähiliikenteen junavuoroista jätetään ajamatta tänään tiistaina 29.1.2019. Kaukoliikenteen vuoroja ei peruta etukäteen, mutta matkustajien kannattaa varautua myöhästymisiin ja mahdollisiin peruuntumisiin.

Kova lumisade on hankaloittanut eilen ja tänään junien kulkua. Haastavat sääolosuhteet vaikuttavat etenkin ratainfraan, kuten vaihteiden kääntymiseen ja sähköjärjestelmiin. Sääolosuhteet ovat tuoneet haasteita myös junakalustolle.

VR on yhdessä HSL:n ja Finrailin kanssa päättänyt perua osan pääkaupunkiseudun lähiliikenteen tiistai-iltapäivän ja alkuillan junavuoroista. Pidennetyllä vuorovälillä mahdollistetaan vaihteiden toiminta ja pyritään varmistamaan, että muu liikenne voitaisiin ajaa aikataulussa. HSL-liikenteessä harvennettu vuorotarjonta koskee tänään K- ja A-junia: klo 15-19 välillä joka toinen K-juna perutaan ja ne ajetaan 20 minuutin vuorovälillä. A-junat ajetaan myös 20 minuutin vuorovälillä klo 15-18.30.

Lisäksi VR lähiliikenteessä perutaan Helsinki-Riihimäki-väliltä kaikki D-junat tänään tiistaina 29.1. Lisäksi klo 15:51 Helsingistä lähtevä R-juna 9693 perutaan.

Harvennettujen vuorojen lähtöminuutit löytyvät verkkosivuiltamme vr.fi/liikennetilanne.

Muu lähiliikenne ja kaukoliikenteen junavuorot pyritään ajamaan normaalien aikataulujen mukaan. VR kehottaa matkustajia kuitenkin tarkistamaan junien aikataulut etukäteen, varautumaan lisämuutoksiin ja varaamaan malttia liikenteeseen. 

Lisätietoja liikenteestä vr.fi sekä hsl.fi.

Liikenteen sujumista voi seurata Junat Kartalla -palvelusta, verkkosivuillamme vr.fi/liikennetilanne sekä VR:n sosiaalisen median kanavissa: VR matkalla Facebookissa ja VR matkalla Twitterissä


VR-etusivu VR Transpoint -etusivu VR FleetCare -etusivu VR Group -etusivu