Maaliskuussa yli miljoona junamatkaa - Pääsiäisviikolla junissa neljännesmiljoona matkustajaa

Yli miljoona matkustajaa valitsi maaliskuussa huolettomimman vaihtoehdon kaukoliikenteen matkoihin: junan. Yhteensä junamatkoja tehtiin tammi-maaliskuussa 9 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin. Samaan aikaan VR sai erinomaisia tuloksia matkustajien tyytyväisyydestä.
Maaliskuussa kaukoliikenteen junamatkoja tehtiin yhteensä 1 070 000, mikä on 8% enemmän viime maaliskuuhun verrattuna. Suomalaiset valitsevat entistä useammin junan matkatessaan kaupungista toiseen ja ovat tutkimuksen mukaan myös tyytyväisiä valintaansa.

Kaukoliikenteen matkustajamäärät kasvoivat niin itään, länteen kuin pohjoiseenkin suuntavilla rataosuuksilla. Eniten matkamäärät kasvoivat Helsingin ja Tampereen välillä (+25%), Helsingin ja Turun välillä (+21%), Helsingin ja Lappeenrannan välillä (+21%) ja Helsingin ja Oulun välillä (+18%).

VR mittaa asiakastyytyväisyyttä jatkuvalla tutkimuksella. Vuoden ensimmäisen neljänneksen aikana asiakastutkimukseen vr.fi:ssä ja sähköpostilla osallistui yli 12 000 ihmistä. VR:n palveluita suosittelevien määrä on viimeisen vuoden aikana noussut hyvälle tasolle, alkuvuonna ensimmäistä kertaa yli 50 %:in. Erityistä kiitosta saivat junien konduktöörien asiantunteva ja ystävällinen palvelu sekä lipunoston helppous digitaalisissa kanavissa. Parannettavaa on edelleen erityisesti WC tilojen siisteydestä ja langattoman verkon kattavuudesta.

- Jatkuvan asiakastyytyväisyyden mittaamisen avulla pystymme tunnistamaan ne kohdat, joissa onnistumme erinomaisesti ja etenkin ne, joissa voimme onnistua paremmin. Matkamäärien kasvaessa esille nousee myös junien ruuhkaisuuteen liittyviä haasteita, joihin kiinnitämme nyt erityistä huomiota, toteaa VR:n matkustajaliikenteen johtaja Maisa Romanainen.

Pääsiäisen junissa vielä tilaa mutta paikat täyttyvät

Raiteille on odotettavissa myös vilkas huhtikuu. Liput pääsiäisen juniin on syytä varata ajoissa, sillä arviolta neljännesmiljoona matkustajaa valitsee junan pääsiäisviikolla, ruuhkahuippujen sijoittuessa kiirastorstaille 13.4. ja seuraavan viikon maanantaille 17.4. Suosituimmat yöjunat alkavat olla täynnä, mutta päiväjunissa paikkoja löytyy edelleen. Pääsiäisliikenteessä on myös jonkin verran poikkeuksia, katso muutokset täältä.

 


VR-etusivu VR Transpoint -etusivu VR FleetCare -etusivu VR Group -etusivu