Matkamäärät kasvussa: eri puolilta Suomea matkustetaan lentoasemalle nyt junalla

Kehärata täyttää pian vuoden ja matkamäärät ovat hyvässä kasvussa. Yhä useampi matkustaa Helsinki-Vantaan lentoasemalle junalla myös maakunnista.

Helsinki-Vantaan lentoasemalle on päässyt junalla viime vuoden heinäkuusta asti. Kehärataa käyttävät eniten pääkaupunkiseudun asukkaat, mutta myös muualta Suomesta lennolle lähtevät taittavat matkan kentälle yhä useammin junalla.

Uusi junayhteys kentälle on kiinnostanut VR:n kaukoliikenteen matkustajia alusta saakka, mutta joulukuusta matkamäärät ovat kasvaneet toden teolla, kun Liikennevirasto sai suoran yhteyden junalaiturilta lentoaseman terminaaliin valmiiksi. Huhtikuussa 2016 VR:n kaukoliikenteen lipuilla tehtiin Helsinki-Vantaalle ja sieltä muualle Suomeen yhteensä yli 22 000 matkaa, kun vuoden alussa matkoja tehtiin noin 15 000 kuukausittain.

Kaikkialla Suomessa junamatkan pääteasemaksi voi jo ostohetkellä valita lentoaseman. Näin matka kotiasemalta lentokentälle taittuu kätevästi yhdellä junalipulla ilman lisämaksuja.

- Uskomme, että tänä kesänä hyvin monet pääkaupunkiseudun ulkopuolelta tulevat matkustajat valitsevat lentokenttäkyydikseen junan. Kun kenenkään ei tarvitse ajaa eikä murehtia parkkipaikoista tai -maksuista, stressitön lomamatka voi alkaa jo kotikaupungista, toteaa VR:n markkinointi- ja verkkomyyntijohtaja Minna Miettinen.

Muualta kuin pääkaupunkiseudulta lentoasemalle matkustavien ei tarvitse kiertää Helsingin keskustan kautta. Kaukoliikenteen matkustajat pohjoisesta ja idästä vaihtavat junaa Tikkurilassa ja pääsevät sen jälkeen junalla lentoasemalle 8 minuutissa. Turun suunnalta tulevat matkustajat vaihtavat junaa Pasilassa, jolloin matka lentoasemalle kestää 22 minuuttia.

Kehäradan junat I ja P lähtevät Helsingin päärautatieasemalta arkisin 10 minuutin välein ja pysähtyvät kaikilla reitin varrella olevilla asemilla. Helsingin keskustasta matka lentoasemalle kestää puolisen tuntia.

Kurkkaa kuinka matka kentällä sujuu: https://www.youtube.com/watch?v=uOZmi1KquXg


VR-etusivu VR Transpoint -etusivu VR FleetCare -etusivu VR Group -etusivu