Matkustajat, VR ja liikkumisen asiantuntijat kohtaavat rautatieasemalla yleisöpäivässä 14.9.

VR kutsuu suuren yleisön mukaan ideoimaan tulevaisuuden matkustamista osana Ovelta ovelle –hackathonia. Yleisöpäivänä 14.9. järjestetään rautatieasemalla paneelikeskustelu, jossa puhutaan eri liikennevälineiden yhdistämisestä matkaketjuiksi sekä matkustamisen tulevaisuuden visioista.

Tulevaisuuden matkustaminen –paneelikeskusteluun osallistuvat apulaiskaupunginjohtaja Pekka Sauri, tulevaisuuden liikkumisen asiantuntija Sonja Heikkilä, liikkumispalvelu Tuupin toimitusjohtaja Pekka Möttö ja VR:n matkustajaliikenteen johtaja Maisa Romanainen.

Sonja Heikkilä on valittu Foreign Policy –lehdessä maailman sadan tärkeimmän ajattelijan joukkoon. Hän on kehittänyt ajatusta, jossa liikenteestä rakennetaan erilaisten palvelujen kokonaisuus, jotta ihmiset haluaisivat luopua omista autoistaan. Pekka Mötön luotsaama start up –yritys Tuup on kehittänyt palvelua, jossa yhdistyvät pysäkki- ja aikataulutiedot, reittiopas sekä erilaiset liikkumispalvelut. Pekka Sauri taas vastaa Helsingissä julkisesta liikenteestä ja kaupunkiympäristön toimivuudesta.

Yleisöpäivä alkaa Helsingin päärautatieaseman lipunmyyntihallissa klo 15. VR tarjoilee kahvia ja kerää tilaisuudessa yleisöltä ajatuksia tulevaisuuden matkustamisesta. Paneelikeskustelu alkaa kello 15.15 ja sen jälkeen yleisö voi tehdä kysymyksiä ja tavata VR:n asiantuntijoita.

Yleisöpäivä on osa VR:n Ovelta ovelle –hackathonia, joka järjestetään Helsingin rautatieasemalla 12.–16.9.2016. VR ja mukaan valitut 12 start upia luovat viiden päivän ajan ratkaisuja, jolla junamatkat voidaan yhdistää muihin kulkuvälineisiin saumattomaksi matkaketjuksi. Paras ehdotus palkitaan viikon päätteeksi perjantaina 16.9. Myös media on tervetullut paikalle.


VR-etusivu VR Transpoint -etusivu VR FleetCare -etusivu VR Group -etusivu