Monipuolinen kattaus start up –firmoja kisaa parhaasta matkaketjuratkaisusta

VR on valinnut ensi viikolla järjestettävään Ovelta ovelle -hackathoniin osallistuvat joukkueet. Viiden päivän aikana kymmenen start upia ja kaksi VR:n omaa tiimiä kokoontuvat innovatiiviseksi työtilaksi muutettuun Helsingin rautatieaseman lipunmyyntihalliin ja luovat ehdotuksia tulevaisuuden matkaketjupalveluiksi. Mukaan valitut joukkueet kisaavat keskenään ja paras ehdotus palkitaan hackathonin päätöspäivänä perjantaina 16.9. VR sitoutuu kehittämään parhaita matkaketjuratkaisuja eteenpäin.

Hackathoniin mukaan valitut joukkueet ovat: matkaruokien ja tuotteiden tilauspalvelun kehittäjä Yonoton, yksityisautojen Airbnb:ksi luonnehdittu Faraday, liikkumisen ja siihen liittyvien palvelujen suunnittelija Tuup, mobiilisti maksettavia liikkumisen palveluita kehittävä PayIQ, Mobility as a Service –yritys MaaS Global, pysäköintipalveluiden kehittäjä Caroom, paikannusteknologioita hyödyntävä Proximi.io, kimppakyytiapplikaatioiden kehittäjä Ridefy, mobiiliviestinnän helppokäyttöisyyttä edistävä BookIT Finland sekä YourTravel-tiimi, joka koostuu yritysten Confidex Ltd, Nimble Devices Oy ja Vincit Oy työntekijöistä. Lisäksi VR osallistuu hackathoniin kahdella omalla tiimillä, joista toinen keskittyy matkaketjusovelluksen asiakasviestinnän kehittämiseen ja toinen mobiileihin ravintolapalveluihin.

VR:n matkustajaliikenteen johtaja Maisa Romanainen on innoissaan siitä, että mukaan saatiin niin monipuolinen joukko yrityksiä.

–Odotamme ensi viikolta luovia ja konkreettisia ehdotuksia, jotka vauhdittavat VR:ää eteenpäin matkaketjujen kehittämisessä. Tällainen työtapa on uusi aluevaltaus myös meille. Tästä tulee hieno kokemus, sanoo Romanainen.

Matkaketju tarkoittaa yksinkertaisimmillaan sitä, että matkustajan valitessa lähtöpaikan ja määränpään, sujuvimmat reitit, kulkuvälineet ja niiden yhdistelmät mietitään hänelle valmiiksi. Lisäksi matkaketjuun voidaan liittää myös muita oheispalveluita.

Ovelta ovelle -hackathon järjestetään 12.–16.9. välisenä aikana Helsingin päärautatieasemalla. Suuri yleisö pääsee osallistumaan ideointiin 14.9. klo 15–17, jolloin hackathonin yhteydessä järjestetään tulevaisuuden matkustamiseen liittyvä yleisötilaisuus.


VR-etusivu VR Transpoint -etusivu VR FleetCare -etusivu VR Group -etusivu