Muutoksia junalippujen ostamiseen asemilta

VR haluaa varmistaa junalippujen saannin mahdollisimman vaivattomasti, kun palveluasemien määrä jatkossa vähenee. Opiskelijan ja eläkeläisen ei jatkossa tarvitse enää hankkia erillistä alennuskorttia.

Junalippujen myyntiin tulee muutoksia tammikuussa 13 asemalla. Hämeenlinnan, Joensuun, Karjaan, Kokkolan, Kouvolan, Kuopion, Lappeenrannan, Mikkelin, Pasilan, Riihimäen, Rovaniemen, Seinäjoen ja Vaasan asemien lipunmyyntipisteet suljetaan 10. tammikuuta mennessä. Lisäksi Kemijärven lipunmyyntipiste suljetaan vuoden 2016 aikana.

VR myy jatkossa lippuja omissa myyntipisteissään Helsingissä, Hyvinkäällä, Jyväskylässä, Järvenpäässä, Lahdessa, Tampereella, Tikkurilassa, Turussa ja Oulussa. Henkilökohtaista palvelua lippuasioissa saa myös R-kioskeilta. VR:n yleisimpiä junalippuja voi ostaa yli 600 R-kioskilta ympäri Suomen. Lippuja saa myös asemien automaateista, matkatoimistoista ja sähköisesti verkkokaupasta www.vr.fi, VR Mobiilista sekä puhelinpalvelusta. Lipunmyynti jatkuu myös junissa.

Lipunmyynnin muutokset eivät vaikuta junien liikennöintiin eivätkä asemien odotustilojen aukioloihin. Kaikkien asemien aukioloajat ja palvelutiedot löytyvät VR:n verkkopalvelun asemahaulla.

Koti- ja ulkomaan junalippujen myynti keskittyy verkkoon

Lippujen ja palveluiden hankkiminen digitaalisista kanavista tekee asioinnin helpommaksi ja vastaa yleiseurooppalaista kehitystä. Noin 85 prosenttia lipuista ostetaan tällä hetkellä muualta kuin asemien lipunmyynnistä.

Joidenkin vain asemilta myytävien kotimaan junalippujen sekä kansainvälisten junalippujen ja korttien ostamiseen on myös tulossa muutoksia vuoden 2016 aikana. Esimerkiksi opiskelijoiden ja eläkeläisten lippujen osto helpottuu, kun heidän ei tarvitse hankkia erillistä alennuskorttia.

Kotimaan liput:

  • VR:n ja Matkahuollon yhteisestä opiskelijakortista luovutaan 1.6.2016 alkaen. Opiskelija voi jatkossa todistaa junassa oikeutensa opiskelija-alennukseen oppilaitoksen todistuksella, jos hänellä ei ole vielä opiskelijajärjestön myöntämää opiskelijakorttia. 
  • VR:n eläkeläiskortteja ei voi enää ostaa 10.1.2016 alkaen. Asiakkaan ei tarvitse enää hankkia erillistä korttia, sillä alle 65-vuotiaat eläkeläiset voivat todistaa junassa oikeutensa eläkeläisalennukseen Kela-kortilla ja eläkeläispäätöksellä.
  • Eläkeläis- ja koululaisryhmien matkoja voi tiedustella jatkossa VR:n yritys- ja ryhmämyynnistä, [email protected], puhelimitse 0307 23704 (ma-pe klo 8-17) tai vr.fi:stä löytyvällä lomakkeella.
  • Koulumatkalippu poistuu VR:n valikoimasta 1.8.2016. Jatkossa asiakas ostaa ja maksaa itse aikuisen tai alle 17-vuotiaan kausilipun, minkä jälkeen hän voi hakea koulumatkatukea Kelalta ja saada tuen jatkossa kuukausittain suoraan tilille”.
  • VR:n työmatkaseteleitä voi käyttää jatkossakin maksuvälineenä palveluasemilla ja VR Asiakaspalvelukeskuksessa. 
  • LaivaJuna-lippuja voi ostaa 17.2. asti. Tuote uudistuu myöhemmin keväällä. 
  • VR:n kausikortteja raaseporilaisille myydään 11.1.2016 alkaen Helsingin ja Turun asemien lipunmyynnistä.

Kansainväliset liput:

  • VR:n palveluasemilla myydään jatkossakin Interrail ja Eurail –kortteja. Niitä voi ostaa myös interrail.eu-sivustolta. Mobiiliin ladattavasta RailPlanner App:sta voi tarkistaa, mihin juniin tarvitaan paikanvaraus. Paikkoja voi jatkossa varata interrail.eu-sivustolta. Suomessa matkustavat ulkomaiset reilaajat voivat varata paikan kotimaisiin juniin soittamalla VR asiakaspalveluun tai asioimalla palveluasemalla.
  • Junalippuja Euroopan maissa liikennöiviin juniin ei 10.1.2016 alkaen voi ostaa VR:ltä. Junalippuja voi ostaa jatkossa kunkin maan rautatieyhtiön nettisivuilta ja muista myyntikanavista.

Lisätietoa lippumuutoksista www.vr.fi.

 


VR-etusivu VR Transpoint -etusivu VR FleetCare -etusivu VR Group -etusivu