Muutoksia kaukojunien kulkuun 16. kesäkuuta

Kaukojunien aikataulukausi vaihtuu 16. kesäkuuta. Helsingin ja Turun välillä tulee muutoksia viikonlopun junatarjontaan. Jatkossa ei enää julkaista kaukojunien aikataulukirjaa.

Kaukoliikenteen maksullinen aikataulukirja poistuu kesällä käytöstä. Kaukojunien yhteysvälikohtaisia aikataulukortteja on edelleen saatavilla sekä painettuina että verkosta. Aikataulukortista voi katsoa asemakohtaisesti junien lähtöajat. Kortin voi noutaa ilmaiseksi asemilta tai tulostaa vr.fi-sivuilta. 

– Suurin osa VR:n asiakkaista hakee tänä päivänä aikataulutietoa internetistä, erityisesti verkkosivujen matkahausta. Paperisten aikatauluvihkojen kysyntä on ollut vähäistä ja laskusuunnassa. Pääkaupunkiseudun lähiliikenteessä luovuttiin aikataulukirjasta jo viime vuonna, perustelee VR:n kaukoliikennejohtaja Ari Vanhanen.

Aikataulukauden vaihdos vaikuttaa junatarjontaan 

Kaukojunien aikataulukausi vaihtuu ensimmäistä kertaa kesäkuun puolivälissä eikä kuun alussa. Näin kaukojunien aikataulut muuttuvat samanaikaisesti HSL-alueen lähiliikenteen kanssa. Kaukojunien aikataulukausi on voimassa 10.8. saakka.

Routa-ajan aikataulut, jotka ovat olleet käytössä Pohjois- ja Itä-Suomen junareiteillä maaliskuun lopulta lähtien, poistuvat pääosin käytöstä 16.6. Kuitenkin osuuksilla Kokkola–Oulu ja Kontiomäki–Oulu ajetaan vielä hidastetuin aikatauluin ratatöiden vuoksi.   

Rantaradan junaliikenne Turun ja Helsingin välillä harvee viikonloppuisin vähäisten matkustajamäärien vuoksi: 

  • InterCity²-juna klo 5.20 Helsingistä Turun satamaan ei kulje enää lauantaisin ja sunnuntaisin
  • Myöskään IC²-juna klo 6.25 Turusta ei liikennöi enää viikonloppuisin
  • Lauantai-iltapäivältä poistuvat IC²-junien lähdöt Helsingistä klo 13.02, 15.02, 17.02 ja 19.02
  • Lisäksi Turusta jäävät pois lauantain lähdöt klo 13.00, 15.00, 17.00 ja 19.00

Junakalusto muuttuu Joensuun ja Nurmeksen välillä aikataulukauden vaihtuessa. Jatkossa rataosuudella liikennöivät taajamaliikenteen dieselmoottorijunat eli kiskobussit.

Kaukojunien kesäaikataulut löytyvät VR:n verkkosivujen aikatauluhausta. Verkosta voi lukea tarkemmin myös junaliikenteeseen vaikuttavista kesän ratatöistä


VR-etusivu VR Transpoint -etusivu VR FleetCare -etusivu VR Group -etusivu