Nimityksiä VR:n johtoryhmään: Janne Hattula johtamaan kaupunkiliikenteen Suomen yksikköä ja Johan Oscarsson Ruotsin yksikköä

VR:n kaupunkiliikenteen liiketoimintayksikköä johdetaan jatkossa markkinakohtaisesti Suomesta ja Ruotsista. Janne Hattula nimitetään Suomen ja Johan Oscarsson Ruotsin kaupunkiliikenteen yksiköistä vastaaviksi johtajiksi ja VR:n johtoryhmän jäseniksi. Hattula aloittaa tehtävässään 1 elokuuta ja Oscarsson puolestaan 7 elokuuta 2023. Sekä Hattula että Oscarsson raportoivat toimitusjohtaja Elisa Markulalle. Yhtiön taloudellisessa raportoinnissa kaupunkiliikenteen maayksiköt raportoidaan edelleen yhtenä segmenttinä.

”VR:n kaupunkiliikenteen liiketoiminta kattaa lähijuna-, raitiovaunu- ja linja-autoliikenteen ja toimintaa johdetaan jatkossa markkinakohtaisesti Suomessa ja Ruotsissa. Oscarsson ja Hattula tekevät uusissa rooleissaan tiivistä yhteistyötä edistäen koko VR:n kaupunkiliikenteen yhteisiä tavoitteita sekä kehittämällä että jakamalla oppeja ja parhaita käytäntöjä yli maarajojen”, VR:n toimitusjohtaja Elisa Markula kertoo.

VR tiedotti 25 huhtikuuta TkT Johan Oscarssonin nimityksestä VR Sverigen uudeksi toimitusjohtajaksi.

Janne Hattula on toiminut Pohjolan Liikenteen toimitusjohtajana keväästä 2022 lähtien ja jatkaa edelleen myös tässä roolissa. Ennen Pohjolan Liikennettä Hattula toimi 8 vuotta Airpro konsernin toimitusjohtajana ja SAS konsernissa erilaisissa liikkeenjohdon tehtävissä, joista vuodet 2012–2014 Blue1 Oy:n toimitusjohtajana. Hattula on myös toiminut Taxipoint Oy:n hallituksen puheenjohtajana.

”Janne Hattulan pitkä kokemus liikennealalta antaa hyvän perustan toiminnan kehittämiselle ja kannattavuuden parantamiselle Suomen kaupunkiliikenneyksikössä. Olen iloinen, että osaamista kaupunkiliikennejohtajan rooliin löytyi oman talon sisältä ja toivotan Hattulan tervetulleeksi uuteen tehtävään sekä osaksi VR:n johtoryhmää, Markula jatkaa.

"Olen todella otettu tästä mahdollisuudesta päästä laajentamaan osaamistani myös lähiliikenteen puolelle ja omalta osaltani viemään koko yhtymän toimintaa kohti kannattavampaa kasvua”, sanoo Janne Hattula.


VR-etusivu VR Transpoint -etusivu VR FleetCare -etusivu VR Group -etusivu