Noin puolet VR:n kaukojunista kulkee keskiviikkona 14.2. – kaikki yöjunat ajetaan

Huomenna ajetaan noin puolet keskiviikon normaalista liikenteestä ja yöjunat ja kiskobussit ajetaan normaalisti. Osa junista perutaan ja osa korvataan linja-autoilla. Oman junan tilanteen voi tarkistaa VR:n verkkosivuilta vr.fi:stä.

VR perui turvallisuussyistä kaukoliikenteen junat koko Suomesta tiistailta. Syynä tähän oli veturien ja vaunujen pyörissä havaitut ratavaurion aiheuttamat lovet. Väylävirasto tarkasti yli 700 km rataa, ja junakaluston pyöriin lovia aiheuttanut kohta on paikannettu Lahden ja Kouvolan välillä Mankala-Niinimäki-rataosalle. Ratavaurio on nyt korjattu ja rata on turvallinen ajaa.

Ratavaurio on vahingoittanut laajasti VR:n junakalustoa. Yli 70 % VR:n junakalustosta on kulkenut vaurioituneella radalla.  Liikennettä käynnistetään sitä mukaa, kun kaluston tarkastukset on saatu tehtyä ja olemme varmoja kunkin veturin ja vaunun liikennekelpoisuudesta. Turvallisuus on meille ensiarvoisen tärkeää.  

Huomenna ajetaan noin puolet keskiviikon normaalista liikenteestä, ja yöjunat ja kiskobussit ajetaan normaalisti. Osa junista perutaan ja osa tullaan korvaamaan linja-autoilla.  Peruutukset koskevat myös osaa  Lähiliikenteen vuoroista, koska ratavaurio paikallistettiin lähiliikenteen alueelle. Oman junan tilanteen voi tarkistaa VR:n verkkosivuilta vr.fi:stä ja junaliikenne.nyt-sivustolta.

"Pahoittelemme tilanteesta matkustajille aiheutunutta haittaa – kyse on nyt ollut liikenneturvallisuudesta.  Teemme kaikkemme, jotta junakalustomme saadaan viipymättä tarkastettua ja liikenneturvallisuus varmistettua. Lisäämme vuoroja sitä mukaa kun junakalustoa vapautuu liikennöintitarkastuksesta – ja arvioimme, että lähiliikenne saadaan normalisoitua torstain aikana ja tähtäämme siihen, että perjantain hiihtolomaliikenne sujuu mahdollisimman normaalisti", sanoo Piia Tyynilä, VR:n kaukoliikennejohtaja.

Matkustajia kehotetaan tarkistamaan junien tilanne junaliikenne.nyt-sivustolta, siellä ohjataan seuraaviin tarjolla oleviin lähtöihin tai busseihin, joihin käy alkuperäinen matkalippu. Jos matkustaja haluaa muuttaa matkansa ajankohtaa, kaukoliikenteen kertalipun voi muuttaa halutessaan toiseen ajankohtaan ilman viiden euron muutosmaksua, viimeistään ennen alkuperäistä junan lähtöaikaa. Jos asiakas peruu matkansa, lipun hinnan voi hakea takaisin vr.fi-sivustolla olevien ohjeiden mukaisesti.


VR-etusivu VR Transpoint -etusivu VR FleetCare -etusivu VR Group -etusivu