Nokian rautatieasemalla laituritöitä ja kulkumuutoksia

Nokian asemalla uusitaan matkustajalaituri ja pysäköintialue kesän aikana. Alustavat työt ovat käynnissä, ja 13. toukokuuta aseman lippuautomaatti poistetaan töiden vuoksi käytöstä.
Maanantaina 19. toukokuuta alkavat varsinaiset rakennustyöt, jolloin aseman pysäköintialue jää pois käytöstä. Samana päivänä myös matkustajajunat alkavat pysähtyä asemalle rakennettavalle väliaikaiselle laiturille.

Työt aiheuttavat muutoksia matkustajien kulkureitteihin, ja niiden aikana myös infonäyttö sekä kuulutusjärjestelmä ovat pois toiminnasta. Asemalla liikkuvia kehotetaan seuraamaan muita opasteita ja noudattamaan varovaisuutta. Nokialla on 19.5. alkaen matkustajien apuna VR:n laituriopas arkisin klo 8-16.

Aseman pysäköintipaikka suljetaan töiden ajaksi, mutta pysäköintipaikkoja on varattu Rautatienkadun varrelle. Junien pysähtyminen väliaikaiselle laiturille vaikuttaa matkustajien kulkuun junille. Kaikki matkustajajunat pysähtyvät tuolloin raiteelle 2 nykyisen raiteen 1 sijaan.

Nykyinen kulkureitti asemalla suljetaan ja raiteelle 2 rakennetaan tilapäinen kulkureitti asemarakennuksen toiseen päätyyn. Pyörätuolimatkustajien sekä lastenvaunujen kanssa kulkevien tulisi odottaa konduktöörin ohjeita junaan ja junasta nousemiseksi, sillä vain osa vaunuista mahtuu pysähtymään väliaikaiselle laiturille.

Junia korvaavat bussit linja-autoasemalta

Nokian laiturityöt ovat osa Tampere–Pori-radan perusparannustöitä. Ratatöiden vuoksi on kuusi junavuoroa korvattu arkipäivisin busseilla Tampere-Pori-välillä. Nokialla korvaavat bussit lähtevät asemaa vastapäätä sijaitsevalta linja-autoasemalta. Junien ja junia korvaavien linja-autojen aikatauluista kerrotaan asema-alueella julisteissa.

Korvaaviin linja-autokuljetuksiin myydään taajamajunalippuja ja niissä käyvät myös kaikki VR:n voimassa olevat matkaliput. Matkustajien toivotaan ostavan lippunsa etukäteen. Linja-autoissa voidaan kuljettaa vain käsimatkatavaraa.

Lisätietoja liikennejärjestelyistä ja aikatauluista saa asemilta, VR Asiakaspalvelusta 0600 41 900 (1,99 €/puhelu + pvm) sekä Internetistä www.vr.fi. Ratatöistä tiedottaa Liikennevirasto


VR-etusivu VR Transpoint -etusivu VR FleetCare -etusivu VR Group -etusivu