Nuoret ideoimaan VR:n palveluja

VR kutsuu Suomen nuoret ideoimaan tulevaisuuden junapalveluja. VR ja nuorten ajatushautomo Innokampus ovat sopineet vuoden mittaisesta yhteistyöstä, jonka tavoitteena on löytää uusia tapoja palvella nuoria junamatkustajia ja nostaa juna nuorten ykköskulkuvälineeksi joukkoliikenteessä.

Nuoret pääsevät ideoimaan tulevaisuuden junapalveluja VR:n antamien haasteiden pohjalta Innokampuksen järjestämissä työpajoissa toisen asteen oppilaitoksissa, tapahtumissa sekä uudella joukkoinnovointimenetelmällä: Innokampuksen opiskelijasolujen avulla.

- Juna on joukkoliikenteen monipuolisin väline ja tarjoamme paljon erilaisia vaihtoehtoja ja palveluja matkantekoon. Meille on tärkeää löytää ja toteuttaa juuri ne palvelut, joita asiakkaamme arvostavat. Haluamme kuulla millaiselle junamatkalle nuoret mieluiten lähtisivät ja millaisia mahdollisuuksia he junassa näkevät, VR:n matkustajaliikenteen johtaja Maisa Romanainen sanoo.

VR on myös 11. toukokuuta 2016 Helsingin Hartwall Areenalla järjestettävän nuorten valtakunnallisen innovaatiotapahtuman pääyhteistyökumppani. Tapahtumassa esitellään vuoden innovaatiot ja ideoiden tekijät, minkä lisäksi kymmenet kaupungit, kunnat ja yritykset antavat tapahtumassa omat tehtävänsä nuorille. Innokampus ja VR toteuttavat yhteistyössä myös maailman ensimmäisen Innojuna-konseptin. Matkaan kohti Helsinkiä lähdetään junilla idästä, pohjoisesta ja lännestä. Tavoitteena on toteuttaa 20 radanvarsikaupungin kanssa innovointia jo junamatkalla. Innovointimatka päättyy Hartwall Areenalle, jossa nuorten kisatyöt esitellään tuomaristolle.

- VR:n kanssa aloitettava yhteistyö on meille merkittävä. Koska nuorilla on kokemusta junamatkustamisesta, on hienoa antaa heille avaimet ja mahdollisuus vaikuttaa tulevaisuuden matkakokemukseen raiteilla, Innokampuksen johtaja Mika Koivula sanoo.


VR:lle joukkoinnovointi on kehitystyössä tuttua. VR:n kanta-asiakasohjelma Veturiin kuuluu jo yli 920 000 suomalaista ja VR testaa säännöllisesti uusia palvelukonsepteja asiakkaillaan. Tänä syksynä on testattu esimerkiksi uuden lippuautomaatin prototyyppiä ja parhaillaan veturilaisilla on mahdollisuus osallistua uuden aikatauluhaun koekäyttöön. Myös VR:läiset ideoivat ahkerasti ja talon sisäisen Ideat Kehiin –toiminnan kautta toteutetaan vuositasolla satoja ideoita.


VR-etusivu VR Transpoint -etusivu VR FleetCare -etusivu VR Group -etusivu