Nuorisokonnarimalli jatkuu lähijunaliikenteessä – tavoitteena aito yhteys nuorten ja konduktöörien välillä

Kaksi kertaa pilotoitu malli on vakiinnuttanut paikkansa lähijunaliikenteessä. 1.5. alkaen mukana yhteistyössä on myös HSL.

VR:n lähiliikennekonduktöörit ja Aseman Lapset ry:n sekä Nuorisotyö raiteilla -toiminnan nuorisotyöntekijät yhdistävät uudelleen voimansa, kun nuorisokonnarit palaavat toukokuussa taas lähijuniin ja asemille.

– Olemme saaneet nuorilta palautetta, että konnarit tuntuvat nykyään helpommin lähestyttäviltä ja että heiltä uskaltaa mennä kysymään apua, kertoo NTR:n toiminnasta vastaava Pekka Mäkelä Vantaan nuorisopalveluista.

Nuorisokonnarimalli saa jatkoa 1.5.2023. Toiminta laajenee myös HSL:n lähijuniin.

– On hieno juttu, että HSL lähtee myös mukaan yhteistyöhön. Sen ansiosta pystymme tavoittamaan nuoret matkustajat entistäkin laajemmin, VR:n lähiliikenteen palvelupäällikkö Mikael Punkki sanoo.

Nuorisokonduktöörit kiertävät osan työvuoroistaan nuorisotyöntekijöiden seurassa junissa ja asemilla. Reitti valitaan sen perusteella, missä nuoret liikkuvat.

Nuorisokonduktöörit avaavat aktiivisesti keskusteluja nuorten kanssa: kysyvät kuulumisia, kertovat työstään ja ovat avoinna nuorten ajatuksille. Tavoitteena on luoda mielekkäitä kohtaamisia ja lisätä vuorovaikutusta nuorten ja konduktöörien välillä. Aiempien pilottien kokemukset osoittivat, että siinä on myös onnistuttu.

– Nuorisotyön ammattilaisten näkökulmasta on erityisen hienoa, että nuoria kohtaavia turvallisia aikuisia on myös eri ammattiryhmistä läsnä nuorten arjessa, Aseman Lapset ry:n toimintavastaava Eliisa Ahlstedt sanoo.


VR-etusivu VR Transpoint -etusivu VR FleetCare -etusivu VR Group -etusivu