Otso Ikonen nimitetty kaluston kunnossapidon johtajaksi ja VR Groupin johtoryhmän jäseneksi

Raidekaluston kunnossapidosta vastaavan VR FleetCaren toimitusjohtajaksi ja VR Groupin johtoryhmän jäseneksi on valittu Otso Ikonen. Hän aloittaa uudessa tehtävässään viimeistään 15.8.2022. 

Otso Ikosella on laaja ja kansainvälinen kokemus teollisuuden alalta. VR FleetCarelle Ikonen siirtyy teknisten komponenttien asiantuntijan Wexon Oy:n toimitusjohtajan tehtävästä. Aiemmalla urallaan Ikonen työskenteli yli 20 vuoden ajan ABB:lla useissa eri rooleissa, viimeisimpänä ABB:n Large Motors and Generators -liiketoiminnan tulosvastuullisena vetäjänä maailmanlaajuisesti. Hänellä on kokemusta myös konetehtaan johtamisesta sekä myynnin, projektien ja hankinnan erilaisista johtotehtävistä.

VR FleetCaren kasvustrategian kannattavan toteuttamisen lisäksi tavoitteena on panostaa kilpailukyvyn kasvattamiseen. Ikosen vahva kokemus asiakkuuksien johtamisesta sekä muutosjohtamisesta teollisuuden toimintaympäristössä tulee myös tukemaan kulttuurinmuutoksen edistämistä ja uusien modernien toimintamallien käyttöönottoa VR FleetCarella. Toivotamme Otso Ikosen lämpimästi tervetulleeksi yhtiöömme töihin”, VR Groupin vt toimitusjohtaja Topi Simola sanoo.   

Olen innoissani ja otettu mahdollisuudesta aloittaa uusissa tehtävissä VR FleetCarella. Vihreän siirtymän toteuttaminen myötätuulessa olevan raidealan ja ennakoivan kunnossapidon kautta on arvojeni mukainen tehtävä. Odotan suuresti pääseväni tutustumaan VR FleetCaren henkilöstöön, kehittämään toimintaa ja luomaan yhdessä lisäarvoa asiakkaillemme. Uskon tuovani VR:lle vahvaa teollisuusosaamista, ihmisläheisyyttä ja energiaa yhteisen kasvustrategian toteuttamiseen”, VR FleetCaren uusi toimitusjohtaja Otso Ikonen kertoo.  

VR FleetCaren nykyinen toimitusjohtaja Kimmo Soini jää eläkkeelle 1.9.2022. 

Kimmo Soini on menestyksekkäästi luotsannut VR FleetCarea eteenpäin lähes vuosikymmenen ajan. Haluan kiittää Kimmo Soinia hänen sitoutumisestaan ja toivottaa hänelle hyviä eläkepäiviä”, Simola sanoo. 


VR-etusivu VR Transpoint -etusivu VR FleetCare -etusivu VR Group -etusivu