Pääsiäisen junamatkoja on varattu viime vuotta vilkkaammin

Pääsiäisen menoliikenne jakautuu perinteiseen tapaan kiirastorstaille ja pitkäperjantaille 6.–7.4., ja paluuliikenne ajoittuu maanantaille 10.4. Pääsiäinen on hyvä hetki myös kesälomien suunnitteluun, kun joukkoliikenteen alv-alennuksen voi hyödyntää vielä huhtikuun aikana ostetuissa junalipuissa.

Pääsiäinen on erityisesti yöjunien huippusesonki ja tänäkin vuonna makuuhytit ja autopaikat ovat olleet hyvin kysyttyjä. Pääsiäisen ajalle on lisätty myös ylimääräisiä yöjunavuoroja Helsingistä Kolariin sekä Rovaniemelle ja takaisin. Autopaikat pohjoiseen on jo loppuunmyyty koko pääsiäisen ajalta. Myös makuuhytit alkavat olla täynnä, mutta viimeisiä yksittäisiä hyttejä pohjoiseen on vapaana vielä pitkäperjantaina 7.4. Kolariin ja Rovaniemelle. 

 - Tällä hetkellä näyttää siltä, että tänä vuonna pääsiäisen matkoja on varattu viime vuotta vilkkaammin ja erityisesti yöjunat ovat olleet todella suosittuja. Moni haluaa matkustaa pohjoiseen autoa mukavammin junalla, jolloin matkalla voi nukkua hyvät yöunet ja vr.fi:stä voi jo etukäteen tilata ravintolavaunun herkullisen aamiaistoimituksen omaan hyttiin. Päiväjunissa puolestaan on yhä hyvin tilaa matkustaa sukulaisten ja ystävien luo pääsiäisen viettoon, kertoo kaukoliikennejohtaja Piia Tyynilä.

Päiväjunissa kysytyimmät reitit pääsiäisen matkoille ovat Helsingin ja Tampereen, Oulun, Rovaniemen, Joensuun ja Jyväskylän välillä. Loppuunmyytyjä junia on kuitenkin vasta muutamia, joten junalippuja on hyvin saatavilla myös äkkilähtöä harkitseville.

Pääsiäisenä junien aikatauluissa on pieniä muutoksia verrattuna tavalliseen viikonloppuun, sillä kiirastorstain ja pääsiäismaanantain aikataulut on suunniteltu vastaamaan viikonloppuliikennettä. Torstain 6.4. aikataulut muistuttavat perjantain aikatauluja ja maanantain 10.4. aikataulut puolestaan sunnuntaiaikatauluja. Myös muina päivinä liikenteessä on poikkeuksia, erityisesti pitkäperjantaina 7.4. Kaikki aikataulut voi tarkistaa helposti matkahausta VR Matkalla -sovelluksessa tai verkossa osoitteessa www.vr.fi.

 - Nyt on erinomainen hetki ostaa junaliput myös kesän rientoihin, sillä huhtikuussa ostaessa saa vielä hyödynnettyä joukkoliikenteen alv-alennuksen ja tavallista edullisemmat lipunhinnat. Myös sarja- ja kausilippujen käyttäjien kannattaa toimia nyt, jos haluaa varmistaa itselleen edulliset matkat pitkäksi aikaa eteenpäin, Tyynilä muistuttaa. 

10 prosentin arvonlisävero palaa junalippujen hintoihin 1.5. alkaen.

 

 

Tämän palvelun käyttö on päättymässä. Mikäli haluat tiedotteemme myös jatkossa sähköpostiisi, voit tilata ne täältä.


VR-etusivu VR Transpoint -etusivu VR FleetCare -etusivu VR Group -etusivu