Pakkanen hankaloittaa junaliikennettä: lähiliikenteessä supistuksia tiistaina ja keskiviikkona 22.–23.1.2019

VR varautuu yhdessä HSL:n ja Finrailin kanssa hankaliin sääolosuhteisiin ja osa lähiliikenteen junavuoroista jätetään ajamatta tiistaina ja keskiviikkona 22.23.1.2019. Kaukoliikenteen vuoroja ei peruta etukäteen, mutta matkustajien kannattaa varautua myöhästymisiin ja mahdollisiin peruuntumisiin.

Kova pakkanen ja pöllyävä lumi ovat hankaloittaneet tänään junien kulkua. Pakkanen vaikuttaa muun muassa kaluston paineilmalaitteisiin, jotka tuovat haasteita esimerkiksi ovien toimintaan. Haastavat sääolosuhteet vaikuttavat myös ratainfraan, kuten vaihteiden kääntymiseen ja sähköjärjestelmiin. Tällä hetkellä muun muassa Keravalla ja Järvenpäässä on vaihdevikoja, joiden korjaus kestää pitkään.

Lisäksi Helsingin ratapihalla oli aamuruuhkan aikaan ratainfran häiriö, joka ruuhkautti sekä kauko- että lähiliikennettä. Vika saatiin korjattua aamupäivällä, mutta heijastusvaikutukset jatkuivat pidempään. Pääkaupunkiseudun lähiliikennettä ruuhkautti myös aamulla tapahtunut henkilövahinko.

VR on yhdessä HSL:n ja Finrailin kanssa päättänyt perua osan pääkaupunkiseudun lähiliikenteen tiistai-iltapäivän ja keskiviikkoaamun junavuoroista. Pidennetyllä vuorovälillä mahdollistetaan vaihteiden toiminta ja pyritään varmistamaan, että muu liikenne voitaisiin ajaa aikataulussa. HSL-liikenteessä harvennettu vuorotarjonta koskee tänään K-junia: klo 15-19 välillä joka toinen K-juna perutaan ja ne ajetaan 20 minuutin vuorovälillä. Tarkat lähtöajat ja mahdolliset muutokset kannattaa tarkistaa Reittioppaasta ennen lähtöä.

Lisäksi VR lähiliikenteessä perutaan Helsinki-Riihimäki-väliltä seuraavat junat tänään tiistaina 22.1:

-      R-juna 9693 Helsingistä klo 15.51
-      D-juna 9697 Helsingistä klo 16.30
-      D-juna 9701 Helsingistä klo 16.55.

Huomenna keskiviikkona 23.1. perutaan seuraavat junat:

-      D-juna 9624 Riihimäeltä klo 6.37
-      D-juna 9628 Riihimäeltä klo 7.12
-      D-juna 9632 Riihimäeltä klo 7.36.

Kaukoliikenteen junavuorot pyritään ajamaan normaalien aikataulujen mukaan. VR kehottaa matkustajia kuitenkin tarkistamaan junien aikataulut etukäteen, varautumaan lisämuutoksiin ja varaamaan malttia liikenteeseen. 

Lisätietoja liikenteestä vr.fi sekä hsl.fi.

Liikenteen sujumista voi seurata Junat Kartalla -palvelusta, verkkosivuillamme vr.fi/liikennetilanne sekä VR:n sosiaalisen median kanavissa: VR matkalla Facebookissa ja VR matkalla Twitterissä


VR-etusivu VR Transpoint -etusivu VR FleetCare -etusivu VR Group -etusivu