Pakkanen vaikuttaa junaliikenteeseen

Talvi runsaine lumisateineen ja kireine pakkasineen tuo haasteita kaikelle liikenteelle näillä leveysasteilla, myös junaliikenteelle. Paukkupakkaset voivat vaikuttaa niin junakaluston kuin ratajärjestelmienkin toimintaan. Teemme jatkuvasti töitä sen eteen, että junat kulkisivat aikataulussa myös vaikeissa keliolosuhteissa, tiiviissä yhteistyössä rautatiealan eri toimijoiden kanssa.

Koko viikoksi ennustettu kova pakkanen hankaloittaa junien kulkua koko maassa. Pyrimme ajamaan kaukoliikenteen junavuorot normaalien aikataulujen mukaan, mutta pyydämme matkustajia varautumaan mahdollisiin viivästyksiin ja kalustomuutoksiin. Tyypillisimmillään viivästys on ollut kaukoliikenteessä 15–45 minuuttia ja VR:n lähiliikenteessä alle 15 minuuttia. Yksittäisiä junia on jouduttu kalustovikojen vuoksi myös perumaan.

Seuraamme säätä tiiviisti. Kaluston jäätymisen aiheuttamat ongelmat näkyvät nopeasti täsmällisyydessä, sillä yksittäisetkin myöhästymiset heijastelevat pääosin yksiraiteisella rataverkolla muuhunkin liikenteeseen. Jäätyminen aiheuttaa vaurioita junien paineilmajärjestelmiin aiheuttaen ongelmia esimerkiksi ovien toiminnassa ja junien kytkemisessä. Olemme vahvistaneet resurssointia sekä liikenteessä että kunnossapidossa.

Pahoittelemme tilanteesta aiheutuvaa haittaa ja teemme kaikkemme myöhästymisten minimoimiseksi. 

Korvausta voi hakea, jos kaukoliikenteen juna on myöhässä vähintään 60 minuuttia lipussa näkyvästä saapumisajasta: https://www.vr.fi/korvaukset.

Ajantasaiset tiedot liikenteestä: https://www.vr.fi/junaliikenne-nyt.

 


VR-etusivu VR Transpoint -etusivu VR FleetCare -etusivu VR Group -etusivu