Pohjolan Liikenteelle uusi bussivarikko Pasilaan

Pohjolan Liikenteelle rakennetaan Helsinkiin Pasilaan Veturitielle uusi bussivarikko ja pääkonttori. Uudelta varikolta voidaan hoitaa noin 300 bussin liikenne, ja se voi toimia yli 700 henkilön työpaikkana ja tukikohtana. Varikon peruskivi muurattiin tänään, ja uusiin tiloihin päästään muuttamaan ensi keväänä.

Tulevalle varikolle keskitetään nykyisten Postintaipaleen varikon ja Veturitien kevytvarikon toiminnot. Hankkeen taustalla ovat nykyisten varikkotilojen ahtaus sekä Postintaipaleen alueelle suunnitellut kaavauudistukset.

– Yhtiömme tarvitsee lisää tilaa, koska se on kasvanut vahvasti viime vuosina. Uusi varikko varmistaa Pohjolan Liikenteen toimintamahdollisuudet pääkaupunkiseudulla pitkälle tulevaisuuteen, toimitusjohtaja Heikki Alanko toteaa.

Uusien tilojen koko on noin 5000 kerrosneliötä. Ne sisältävät mm. kaksi autojen sisäpesulinjaa, avarat korjaamotilat sekä nykyaikaiset toimisto- ja sosiaalitilat. Varikolle rakennetaan lisäksi valmiudet sähköbussiliikenteelle sekä kuljettajavaihdoissa käytettäville sähköautoille, joita yhtiöllä on jo kymmenkunta.

Varikon rakennuttaja on Pohjolan Liikenteen omistava VR Group, ja uudet tilat rakennetaan VR Eläkesäätiöltä vuokrattavalle tontille. Pääurakoitsija on Rakennusosakeyhtiö Hartela.


VR-etusivu VR Transpoint -etusivu VR FleetCare -etusivu VR Group -etusivu