Poliittinen lakko saattaa pysäyttää junaliikenteen torstaina 14.12. yöjunia lukuun ottamatta – lipun voi muuttaa toiseen ajankohtaan tai VR korvaa lakon ajalle ostetut liput

Suunniteltu poliittinen lakko pysäyttäisi junaliikenteen torstaina 14.12. yöjunia lukuun ottamatta. Lakon toteutuessa kaikki kauko- ja lähijunavuorot perutaan. Kaukoliikenteen kertalipun voi muuttaa halutessaan toiseen ajankohtaan ilman muutosmaksua. Jos asiakas ei muuta lippunsa ajankohtaa, VR palauttaa rahat automaattisesti takaisin lakon ajalle ostetuista junalipuista.

Suunnitteilla oleva lakko alkaisi torstaina 14.12.2023 klo 00.01 ja jatkuisi saman päivän iltaan klo 23.59 saakka. Kaikki yöjunat kulkisivat lakosta huolimatta normaalisti.

Lipun voi muuttaa toiseen ajankohtaan tai VR korvaa automaattisesti lakon ajalle ostetut liput

Asiakkaat voivat muuttaa kaukoliikenteen kertalipun toiseen ajankohtaan ilman muutosmaksua tiistaista 12.12. klo 9 alkaen torstaihin 14.12. aamuun klo 9 mennessä. Muutoksen voi tehdä itse VR Matkalla -sovelluksessa, kirjautuneena vr.fi:ssä tai asiakaspalvelun kautta soittamalla 0100 3232. Suosittelemme asiakkaitamme käyttämään sovellusta tai vr.fi:tä lipun muuttamiseen. Lipun muutokset pitää tehdä ennen aikataulun mukaista lähtöaikaa. Lipun muuttaminen maksaa normaalisti viisi euroa.

Lakon toteutuessa VR palauttaa lakon ajalle ostettujen kauko- ja lähiliikenteen kertalippujen hinnan automaattisesti asiakkailleen noin viikon kuluessa. VR hyvittää myös sarjalippujen paikanvaraukset asiakkaille sekä pidentää kauko- ja lähiliikenteen kausilippujen sekä sarjalippujen voimassaoloaikaa lakkopäivän verran. Nämä eivät vaadi lippujen käyttäjiltä toimenpiteitä.

Jos junaliput on ostettu paperisena ilman kirjautumista esimerkiksi lippuautomaatista tai R-kioskilta, hyvitystä ei ole mahdollista tehdä automaattisesti. Näissä tapauksissa lipuista voi hakea korvausta osoitteessa www.vr.fi/hae-korvausta.

Perjantaina pyritään normaaliin liikenteeseen

VR pyrkii liikennöimään perjantaina mahdollisimman normaalisti aikataulujen mukaan. Lakon päätyttyä junaliikenteeseen voi kuitenkin tulla yksittäisiä muutoksia liikenteen käynnistämiseen liittyvien poikkeusjärjestelyiden vuoksi. Oman kaukoliikenteen vuoron tilanteen voi tarkistaa vr.fi:n matkahausta. Muiden poikkeusten osalta löydät parhaimman tiedon vr.fi:n junaliikenne nyt -sivuilta.


VR-etusivu VR Transpoint -etusivu VR FleetCare -etusivu VR Group -etusivu