Porin junavuorot uudistuvat InterCity-juniksi

VR korvaa Porin ja Tampereen välillä liikennöivät vanhat siniset junavaunut InterCity-kalustolla 29. maaliskuuta. Uudistuksen myötä osassa junia on ensimmäistä kertaa mukana ravintolavaunuja. Myös junamatkojen hintoihin tulee uusia edullisia vaihtoehtoja. Lisäksi Helsingin ja Porin välille tulee uusi suora yhteys.

InterCity-junissa monipuoliset palvelut

Jatkossa Tampere–Pori-välillä kulkee pelkästään InterCity-junakalustoa. Junien kokoonpanoissa on sekä uusinta kaksikerroksista kalustoa että yksikerroksisia vaunuja. IC-vaunujen palveluihin ja mukavuuksiin kuuluvat mm. langaton verkkoyhteys, kaksikerrosvaunuissa ilmastointi, erillisiä hyttipaikkoja ja allergiapaikkoja, pyörä- ja lemmikkipaikat, invapalvelut, perhehytti ja lasten leikkipaikka sekä pistorasiat tietokoneen tai kännykän laturille.

Uudistuvan kaluston myötä myös junien ravintolapalvelut Tampereen ja Porin välisellä rataosalla lisääntyvät. Osassa junia on nyt ensimmäistä kertaa mukana ravintolavaunu. Osassa junia puolestaan palvelee osastoilla kiertävä myyntikärry, josta voi ostaa juotavaa ja pientä syötävää matkan aikana. InterCity-junan Ekstra-luokan lippuun ja palveluihin kuuluvat itsepalveluna tarjoilupiste, josta saa kahvia tai teetä ja pikkupurtavaa sekä aamu- ja iltapäivälehdet.

Uusi suora yhteys Helsingistä Poriin

Helsingin ja Porin välille tulee uusi, suora InterCity-yhteys lauantaisin. IC-juna lähtee Helsingistä Poriin lauantaisin klo 14.06. Tampereelta vuoro lähtee klo 16.15, ja Poriin saapumisaika on klo 17.47. Aiemmin junasta oli vaihto Tampereelta Poriin lähtevään taajamajunaan.

Lisäksi Helsingistä ajetaan suorat IC-vuorot Poriin klo 18.06 arkisin ja sunnuntaisin sekä klo 20.06 lauantaisin. Porista on suora InterCity-vuoro päivittäin klo 7.15 Helsinkiin, jonne saapumisaika on klo 10.52. Kaikkiaan Porin ja Tampereen välillä liikennöi 14 junavuoroa, joista kymmenen ajetaan kaikkina viikonpäivinä.

Edullisia vaihtoehtoja junamatkojen hintoihin

Porin junamatkoille tulee nyt myös entistä laajemmin tarjolle edullisin ennen matkaa ostettava Ennakkolippu. Esimerkiksi Porista Tampereelle matkan saa Ennakkolipulla reilulla kymmenellä eurolla ja Helsinkiin reilulla 20 eurolla. Ennakkolipun voi ostaa 3-60 päivää ennen matkaa, ja hinta on sitä edullisempi, mitä aiemmin lipun hankkii. Hintojen vertailu ja lipun hankinta onnistuu kätevästi VR:n verkkokaupassa www.vr.fi tai VR Mobiilissa.

Lippu on aina edullisin ennakkoon ostettaessa, ja samalla varmistaa itselleen istumapaikan. InterCity-junissa istumapaikka kuuluu aina lipun hintaan. Porin nykyisiin taajamajuniin ennen 23. maaliskuuta ostetut sarja- ja kausiliput käyvät uusissa InterCity-junissa voimassaoloaikansa loppuun. Jatkossa sarja- ja kausiliput ostetaan kaikkiin juniin kelpaavina, jolloin niiden hinta muuttuu hieman. Esimerkiksi 30 päivän kausilipun hinta Pori-Tampere-välille on jatkossa 398,40 euroa eli noin 10 euroa matkaa kohden. 30 matkan sarjalippu maksaa 519 euroa eli yhden matkan hinta on 17,30 euroa.

Junaliput voi ennen matkaa ostaa verkko- ja mobiilikaupan lisäksi automaateista, R-kioskista, VR:n puhelinpalvelusta (puh. 0600 41900, 1,99 /vastattu puhelu + pvm), asemilta ja useimmista matkatoimistoista. Lipun voi ostaa myös junan konduktööriltä, mutta tällöin istumapaikkaa ei voida taata. Junalippujen hinnat vaihtelevat junavuorosta ja ostokanavasta riippuen. Lisätietoja lipuista ja hinnoista löytyy www.vr.fi.


VR-etusivu VR Transpoint -etusivu VR FleetCare -etusivu VR Group -etusivu