Ratatöitä Jämsä-Jyväskylä-välillä juhannuksesta elokuun alkuun, korvaavia bussiyhteyksiä Tampereen ja Pieksämäen välillä

Liikennevirasto teettää Suomen rataverkolla jokakesäiseen tapaan ratatöitä, jotka vaikuttavat junaliikenteeseen. Isoin rataurakka on tänä kesänä Jämsän ja Jyväskylän välillä, jossa VR korvaa junavuorot busseilla juhannuksesta. Ratatyöt parantavat radan kuntoa ja liikennöinnin varmuutta.

Liikennevirasto tekee mittavia ratatöitä suositulla Jämsä–Jyväskylä-rataosuudella 23.6.-4.8. 2017. Pääsääntöisesti junat kulkevat Tampereelta Jämsään saakka ja loppumatka taitetaan korvaavalla bussilla. Osa vuoroista ajetaan kuitenkin jo Tampereelta aina Pieksämäelle asti ja kaikki yhteydet välillä Jyväskylä-Pieksämäki korvataan busseilla.

"Ratatyöajan juna- ja bussiliikenteen suunnittelussa on pyritty huomioimaan myös kaikki vaihdolliset junayhteydet. Jyväskylä–Jämsä-bussien lisäksi ajetaan myös Pieksämäki–Jyväskylä–Tampere-busseja tarjoamaan yhteys yhdellä vaihdolla esimerkiksi Kuopiosta Tampereelle, jotta matkustaminen olisi helppoa myös ratatöiden aikaan", kertoo VR:n matkustajaliikenteen suunnittelupäällikkö Juho Hannukainen.

 Ratatöiden aiheuttamat poikkeusaikataulut löytyvät suoraan VR:n nettisivujen aikatauluhausta. Ennakkoon ostetut junaliput ovat voimassa sellaisinaan korvaavissa linja-autokuljetuksissa, lipuissa merkityin aikatauluin.

Junia korvaavat linja-autot eivät valitettavasti ole esteettömiä, joten liikuntaesteisten matkustaminen ei niissä ole mahdollista. On myös hyvä huomioida, että bussien turvavyö ei välttämättä sovellu vauvojen turvakaukaloiden kiinnitykseen.

Tietoja ratatöistä ja niiden vaikutuksista junamatkaan saa:
VR.fi:stä: https://www.vr.fi/cs/vr/fi/ratatyot sekä aikatauluhausta www.vr.fi
VR:n asiakaspalvelusta: puh. 0600 41 900 (1,99€/vastattu puhelu + pvm), avoinna ma-su klo 7-22)
Twitter: @VRpalvelu ja Facebook: VR - Yhteisellä matkalla sekä henkilökunnaltamme asemilla ja junissa.

Lisätietoja Liikenneviraston ratahankkeista löydät täältä: http://www.liikennevirasto.fi/ratahankkeet/rata_rakenteilla


VR-etusivu VR Transpoint -etusivu VR FleetCare -etusivu VR Group -etusivu