Ratatyöt vaikuttavat juhannuksen junaliikenteeseen

Juhannusaattona lähi- ja kaukojunat kulkevat lauantaiaikataulujen mukaisesti. Kaukojunaliikenteessä on runsaasti poikkeusjärjestelyjä juhannuksen aikaan, koska rataverkkoa kunnostetaan eri puolilla maata. 

Juhannuksena sekä kauko- että lähijunia liikennöidään pääsääntöisesti seuraavasti: torstaina 19.6.on perjantaiaikataulut, juhannusaattona 20.6. lauantaiaikataulut ja juhannuspäivänä 21.6. sunnuntaiaikataulut. Juhannuspäivän iltana pääkaupunkisedun lähiliikenteessä on joitakin lisävuoroja. Aikataulut voi tarkistaa vr.fi:n matkahausta.

Rataverkon kunnostustyöt vaikuttavat erityisesti kaukojunaliikenteeseen. Junavuoroja korvataan linja-autoilla seuraavilla rataosuuksilla: Tampere–Seinäjoki–Oulu, Tampere–Pori ja Pieksämäki–Kuopio–Kajaani. VR järjestää peruttujen junavuorojen tilalle linja-autokuljetuksia.

Korvaavilla kuljetuksilla eri aikataulut ja reitit  

Junia korvaavat linja-autot eivät noudata junaliikenteen aikatauluja. Myös pysähdyspaikoissa on eroja. Linja-autoissa myydään taajamajunalippuja, ja niissä kelpaavat kaikki VR:n voimassa olevat kaukoliikenteen matkaliput. Busseissa voi kuljettaa vain käsimatkatavaroita.

Lisätietoja liikenteen poikkeusjärjestelyistä ja korvaavien kuljetusten aikatauluista saa VR:n internetsivuilta, asemien lipunmyynneistä sekä VR Asiakaspalvelusta numerosta 0600 41 900 (1,99 e/puhelu + pvm). Tiedot päivittyvät myös verkkosivujen matkahakuun.


VR-etusivu VR Transpoint -etusivu VR FleetCare -etusivu VR Group -etusivu