Ratatyöt vaikuttavat junien kulkuun Jyväskylä–Pieksämäki–Kuopio-välillä

Ratatöiden vuoksi junia korvataan busseilla Jyväskylä–Pieksämäki–Kuopio-välillä sunnuntaina 5.7.

Jyväskylästä korvataan klo 10.41 lähtevä InterCity-juna 83 Pieksämäelle ja Kuopioon. Pieksämäelle menevä bussi kiertää Hankasalmen kautta. Bussilta ei ole Pieksämäellä suoraa yhteyttä Kajaaniin tai Joensuuhun. Toinen bussi Jyväskylästä ajaa suoraan Kuopioon eikä kierrä väliasemien kautta.

Kuopiosta korvataan kolme junavuoroa Jyväskylään. Bussit Kuopiosta lähtevät klo 5.25 ja 7.25, ja ne kiertävät väliasemien Suonenjoki ja Hankasalmi kautta. Junilta IC 74 Kajaanista ja H 720 Joensuusta ei ole tällöin yhteyttä Pieksämäellä Jyväskylän suuntaan. Klo 11.22 Kuopiosta lähtevä bussi ajaa suoraan Jyväskylään. Lisäksi Pieksämäeltä on bussiyhteys Jyväskylään klo 11.45. Busseilta on Jyväskylässä vaihtoyhteys InterCity-juniin Tampereen ja Helsingin suuntaan.

Linja-autot noudattavat juna-aikatauluista poikkeavia aikatauluja, joten matka-aika pidentyy. Korvaavissa linja-autokuljetuksissa voi matkustaa taajamajunalipulla. Niissä käyvät myös kaikki VR:n voimassa olevat kaukoliikenteen matkaliput. Mukaan voi ottaa vain käsimatkatavaraa.

Lisätietoja ratatöiden vaikutuksista junaliikenteeseen saa asemilta, VR Asiakaspalvelusta numerosta 0600 41 900 (1,99 euro/puhelu + pvm) tai VR:n verkkosivuilta. Ratatöistä vastaa Liikennevirasto.


VR-etusivu VR Transpoint -etusivu VR FleetCare -etusivu VR Group -etusivu