Ratatyöt vaikuttavat rantaradan junaliikenteeseen kesä-heinäkuussa

Helsingin ja Turun välillä tehdään ratatöitä kesäkuun puolestavälistä heinäkuun puoleenväliin saakka. VR korvaa lähi- ja kaukojunavuoroja linja-autokuljetuksilla liikennekatkojen aikana. Ratatöistä vastaa Liikennevirasto.

Rantaradalla kulkevia InterCity2-junia ja lähiliikenteen Y-junia korvataan linja-autoilla 16.6.–13.7. välisenä aikana. Kaukoliikenteen junien kulussa on myös muita yksittäisiä poikkeuksia. Helsingin ja Karjaan välillä on paljon junia korvaavia linja-autokuljetuksia kahtena kesälauantaina.

  • InterCity2-juna, joka lähtee tavallisesti klo 5.20 Helsingistä Turun satamaan, korvataan arkipäivisin linja-autolla 17.6.–13.7. Maanantaina 7.7. juna kulkee normaalisti.
  • InterCity2-juna, joka lähtee normaalisti klo 23.02 Helsingistä Turkuun, korvataan päivittäin linja-autolla 16.6.–13.7. Viikonloppuna 4.7.–6.7. juna kulkee normaalisti.
  • Y-juna, joka lähtee tavallisesti klo 5.32 Karjaalta Kirkkonummelle, korvataan linja-autolla arkipäivisin 17.6.–13.7.
  • Lauantaina 28.6. ja 12.7. kaikki kaukoliikenteen junat Helsingin ja Karjaan välillä sekä lähijunat Kirkkonummen ja Karjaan välillä korvataan linja-autoilla.

Matkustajien on hyvä huomioida, että korvaavat linja-autot noudattavat juna-aikatauluista poikkeavia aikatauluja. Myös pysähdyspaikoissa on eroja. Linja-autoissa myydään taajamajunalippuja, ja niissä kelpaavat kaikki VR:n voimassa olevat kaukoliikenteen matkaliput. Busseissa voi kuljettaa vain käsimatkatavaroita.

Lisätietoja liikenteen poikkeusjärjestelyistä ja korvaavien kuljetusten aikatauluista saa VR:n internetsivuilta, asemien lipunmyynneistä sekä VR Asiakaspalvelusta numerosta 0600 41 900 (1,99 e/puhelu + pvm). Tiedot päivittyvät myös verkkosivujen matkahakuun.


VR-etusivu VR Transpoint -etusivu VR FleetCare -etusivu VR Group -etusivu