RAU:n mielenilmaisu vaikuttaa merkittävästi junaliikenteeseen – lähes kaikki junat peruttu perjantaina 21.5.2021

Rautatiealan Unioni Ry (RAU) on ilmoittanut työtaistelutoimenpiteistä, jotka vaikuttavat koko Suomen junaliikenteeseen perjantaina 21.5.2021. Mielenilmauksen vuoksi lähes kaikki matkustajaliikenteen junat perutaan 21.5.2021 klo 00–24. Mielenilmaisu ei koske torstaina lähteviä yöjunia, osaa kiskobusseista tai Kouvolan ja Kotkan välisiä junia. 

Rautatiealan Unioni Ry (RAU) on ilmoittanut kaikkiin juniin vaikuttavasta mielenilmauksesta, joka järjestetään perjantaina.

Mielenilmauksen vuoksi kaikki kaukoliikenteen junat sekä lähijunat perutaan perjantaina 21.5.2021 klo 0:00–24:00 väliseltä ajalta. Mielenilmaisu ei koske torstaina lähteviä yöjunia, osaa HSL:n junista, kiskobusseja tai Kouvolan ja Kotkan välisiä junia. Ajantasainen liikennetilanne löytyy verkkosivuiltamme: vr.fi/liikennetilanne.

”Pahoittelemme matkustajille ja teollisuuden asiakkaillemme tilanteesta aiheutuvaa haittaa. Olemme yllättyneitä mielenilmauksesta ja pettyneitä, että neuvotteluyrityksistämme huolimatta olemme päätyneet tähän tilanteeseen”, kertoo VR Groupin liikenne- ja turvallisuusjohtaja Nina Mähönen.

Veturinkuljettajat ovat kertoneet palaavansa töihin perjantaina 21.5.2021 kello 24:00 alkaviin työvuoroihin. Liikenteen odotetaan palaavan normaaliksi viikonlopun aikana.

Mielenilmauksen ajalle etukäteen ostetut VR:n liput voi kuluitta joko peruuttaa tai vaihtaa käytettäväksi toisena ajankohtana. Lisätietoja puhelinpalvelusta 0800 166 888 (ma-su klo 5-22, maksuton).

Mielenilmaisulla on vaikutuksia myös VR:n tavaraliikenteeseen, jonka asiakkaille viestitään erikseen. 

Ajantasainen liikennetilanne löytyy verkkosivuiltamme vr.fi/liikennetilanne. 


VR-etusivu VR Transpoint -etusivu VR FleetCare -etusivu VR Group -etusivu