RAU:n mielenilmaisu vaikuttaa merkittävästi liikenteeseen – kaikki lähijunat peruttu 18.-19.3.2021

Rautatiealan Unioni Ry (RAU) on ilmoittanut työtaistelutoimenpiteistä, jotka vaikuttavat pääkaupunkiseudun ja Etelä-Suomen lähijunaliikenteeseen torstaina ja perjantaina 18.-19.3.2021. Mielenilmauksen vuoksi kaikki HSL:n ja VR:n lähijunat perutaan. VR pahoittelee tilanteesta matkustajille aiheutuvaa haittaa.

Rautatiealan Unioni Ry (RAU) on ilmoittanut lähijuniin vaikuttavasta laittomasta mielenilmauksesta. Helsingin ja Riihimäen veturinkuljettajat eivät saavu torstaina ja perjantaina 18.-19.3. alkaviin työvuoroihin.

Mielenilmauksen syyksi RAU on ilmoittanut HSL-liikenteen kesäkuussa 2021 alkavan uuden sopimuskauden tuomat muutokset työn tekemiseen. VR voitti viime keväänä kilpailutuksen HSL-lähijunaliikenteen operoinnista ja kunnossapidosta vuodesta 2021 eteenpäin. Sopimuskausi on kymmenvuotinen, sisältäen kolmen vuoden option.

Mielenilmauksen vuoksi kaikki HSL:n (A, E, I, K, L, P, U, Y) ja VR:n (D, G, R, T, Z, M) lähijunat perutaan 18.-19.3.2021 väliseltä ajalta. Matkustajien kannattaa varautua liikenteeseen muilla kulkuvälineillä.

Pahoittelemme matkustajille tilanteesta aiheutuvaa haittaa. Olemme surullisia, että tilanne on kehittynyt tähän pisteeseen. HSL-kilpailutuksen voitto oli merkittävä koko VR Groupille ja ennen kaikkea se takaa työtä meille lähiliikenteessä. Kaikki toteutettavat muutokset ovat työehtosopimuksen mukaisia, ketään ei irtisanota eikä kenenkään ansiotaso laske. Koronan takia olemme joutuneet lomauttamaan ja jopa irtisanomaan henkilöitä muualta konsernistamme, mutta lähiliikenteessä työn määrä jopa kasvaa tulevaisuudessa”, kertoo VR Groupin henkilöstöjohtaja Timo Koskinen.

VR:n lähiliikenteen veturinkuljettajat ovat kertoneet palaavansa töihin lauantaina 20.3.2021.

Mielenilmauksen ajalle etukäteen ostetut VR:n liput voi kuluitta joko peruuttaa tai vaihtaa käytettäväksi toisena ajankohtana. Lisätietoja puhelinpalvelusta 0800 166 888 (ma-su klo 5-22, maksuton).

Kaukoliikenteen junat ajetaan normaalisti. Mielenilmaisu ei vaikuta myöskään VR:n tavaraliikenteeseen.

Ajantasainen liikennetilanne löytyy verkkosivullamme: https://www.vr.fi/junaliikenne-nyt


VR-etusivu VR Transpoint -etusivu VR FleetCare -etusivu VR Group -etusivu