Ravintolavaunun suosikkiannokset hyppäävät pyörille – lihapullat voi nyt tilata Helsingissä kotiovelle

Junien ravintolapalveluiden ollessa väliaikaisesti tauolla VR tuo ravintolavaunun suosituimmat annokset tilattavaksi suoraan kotiovelle. Kuten ravintolavaunutkin, lihapulla-auto kulkee vähäpäästöisesti sähköllä. Uutta palvelua kokeillaan aluksi Helsingin kantakaupungin alueella ja annoksia voi tilata verkkokaupasta keskiviikosta 29.4. alkaen.

Suomessa eletään tällä hetkellä poikkeuksellista aikaa, mikä on vaikuttanut myös junien ravintolapalveluihin. Koronavirustilanteen myötä ravintolavaunut ovat toistaiseksi tauolla – se ei kuitenkaan tarkoita, etteikö ravintolavaunun herkullisista antimista voisi edelleen nauttia. Keskiviikkona avautuu nimittäin ravintolavaunun uusi verkkokauppa, josta annoksia voi tilata kotiinkuljetuksella joko yksittäin tai koko perheelle.

Palvelu on kehitetty kokeilevalla otteella vastaamaan koronatilanteen tuomiin muuttuneisiin asiakastarpeisiin. Toimitusta kokeillaan ensi vaiheessa Helsingin kantakaupungissa, ja esimerkiksi maksutapojen valikoimaa tullaan lisäämään matkan varrella.

Halusimme ilahduttaa asiakkaitamme ja helpottaa arkea tarjoamalla mahdollisuuden nauttia suosituimmista tuotteistamme myös tänä poikkeusaikana. Vaikka ravintolavaunu ei tällä hetkellä raiteilla kuljekaan, sähköllä kulkeva lihapulla-automme toimittaa tilaukset ketterästi suoraan kotiovelle”, kertoo ravintolavaunun tuotteista vastaava tuotepäällikkö Tapio ”Chef Tapsa” Kyllönen.

Ruuat toimitetaan asiakkaille lämmitystä vaille valmiina. Annokset on valittu asiakkaiden mieltymyksiä ajatellen.

Monella on ravintolavaunussa omat lempiannoksensa, ja olemmekin halunneet valita listalle juuri näitä tuttuja ja maukkaita suosikkeja. Ravintolavaunun kiistaton ykkösannos on lihapullat, joita myydään yhteensä 170 000 annosta vuodessa. Annoksen liha tulee kotimaisilta sopimustiloilta ja peruna Pohjanmaalta, joten lihapullia popsimalla tukee samalla kotimaista tuotantoa. Lohikeitto on toinen kestosuosikki, tomaattipasta puolestaan maistuu myös kasvissyöjille. Annokset on helppo lämmittää nopeasti vaikka koko perheelle, ja ohjeet tulevat toimituksen mukana”, Kyllönen kertoo.

Yksittäisten annosten lisäksi valittavana on erilaisia perhepaketteja. Monessa perheessä käydään tällä hetkellä etäkoulua ja tehdään etätöitä, ja perhepaketti tarjoaakin maittavan ja vaivattoman ratkaisun arkiruokapöytään.

Suomi toimii koronavirustilanteesta huolimatta. VR ajaa junavuoroja tärkeimmillä reiteillä ja runsaalla kalustolla, jotta välttämättömät matkat on edelleen mahdollista tehdä turvallisesti junalla. Myös ravintolavaunun annosten tilauspalvelulla halutaan pitää arkielämän rattaat pyörimässä ja tarjota ratkaisuja sujuvaan arkeen poikkeusoloissa. Uutta kokeilemalla voidaan parhaimmillaan luoda työtä tilanteessa, jossa monella alalla on jouduttu turvautumaan lomautuksiin.

Lisätietoja palvelusta ja tilaukset osoitteesta: lihapullat.vr.fi


VR-etusivu VR Transpoint -etusivu VR FleetCare -etusivu VR Group -etusivu