Rolf Jansson VR Groupin toimitusjohtajaksi

VR Groupin toimitusjohtajaksi on nimitetty Rolf Jansson. Hän aloittaa tehtävässä heti. Jansson on tähän asti toiminut konsernin logistiikkadivisioonan johtajana. Edellinen toimitusjohtaja Mikael Aro jatkaa marraskuun loppuun asti yhtiön hallituksen erityistehtävissä. Hän siirtyy sen jälkeen jo aiemmin kerrotusti pääomasijoitusyhtiö Tritonin palvelukseen.

Jansson on työskennellyt VR Groupin palveluksessa vuodesta 2009 alkaen, ensin kehitysjohtajana ja vuodesta 2011 alkaen VR Transpointissa, jossa hän on vastannut liiketoiminnan uudistamisesta ja kilpailukyvyn kehittämisestä.

− Rolf Jansson on osoittanut VR Transpointin johdossa erinomaista kykyä liiketoiminnan johtamiseen, toteaa VR Groupin hallituksen puheenjohtaja Hannu Syrjänen. Janssonin kaudella VR Transpointissa sekä kannattavuus että asiakastyytyväisyys ovat parantuneet merkittävästi.
− Hän tuntee konsernin, konsernin toimialan ja toimintaympäristön läpikotaisin.

− Kiitän lämpimästi Mikael Aroa, jonka johdolla VR Groupissa on toteutettu suuri muutos nykyaikaiseksi palveluyritykseksi, Syrjänen summaa.
− Konserni on hyvässä kunnossa ja toteutettujen uudistusten jälkeen uuden toimitusjohtajan on helpompi jatkaa asiakaspalvelun kehittämistä ja kasvun hakemista myös uusilta liiketoiminta-alueilta.

− Otan uuden tehtävän erittäin innostuneesti vastaan, Rolf Jansson toteaa.  
− Tehtävä on haasteellinen ja kiinnostava. Haluamme jatkossakin kehittää asiakkaille tarjottavia palvelujamme. Kaiken kehitystyön lähtökohta on henkilöasiakkaidemme kuuntelu matkustajaliikenteessä sekä vuoropuhelu yritysasiakkaidemme kanssa tavaraliikenteessä ja VR Trackin liiketoiminnassa. Olen viimeisten seitsemän vuoden aikana oppinut tuntemaan henkilökuntamme vahvan ammattitaidon ja sitoutumisen. Odotan innolla hyvän yhteistyön jatkumista konsernin toimitusjohtajan tehtävässä.

Rolf Jansson:
•    syntynyt 1969
•    DI ja KTM
•    VR Transpointin johtaja vuodesta 2011 alkaen
•    Toiminut VR-konsernissa vuodesta 2009 alkaen
•    Työskennellyt aikaisemmin Nordean Corporate Finance -johtajan tehtävässä ja liikkeenjohdon konsulttina Booz Allen Hamiltonissa
•    Toimii Sarlin Yhtymän hallituksessa


VR-etusivu VR Transpoint -etusivu VR FleetCare -etusivu VR Group -etusivu