Syksyn ratatyöt vaikuttavat rantaradan junaliikenteeseen

Helsingin ja Turun välillä tehdään ratatöitä syys-marraskuussa. VR korvaa InterCity-junavuoroja linja-autokuljetuksilla liikennekatkojen aikana. Ratatöistä vastaa Liikennevirasto.

Rantaradalla Helsingin ja Turun välillä kulkevia InterCity-junia korvataan linja-autoilla 29.9.–25.10. välisenä aikana ja sunnuntaina 16. marraskuuta.  

Ratatyöt 29.9.–25.10. vaikuttavat seuraaviin junavuoroihin:

  • Junat IC 969 ja IC 973 kulkevat vain Karjaalle saakka. Karjaalta junat korvataan päivittäin linja-autoilla, jotka ajavat Salon ja Kupittaan kautta Turkuun. Yhteysvälillä Helsinki–Kupittaa–Turku on lisäksi suorat linja-autoyhteydet  
  • Juna IC 970 ei kulje lainkaan, eikä sitä korvata busseilla   

Ratatöiden vuoksi sunnuntaina 16.11. korvataan kaikki IC-junat Helsingin ja Turun välillä koko matkaltaan linja-autoilla.

Korvaavilla linja-autoilla eri aikataulut kuin junilla 

Matkustajien on hyvä huomioida, että korvaavat linja-autot noudattavat juna-aikatauluista poikkeavia aikatauluja ja reittejä. Myös pysähdyspaikoissa on eroja.

Linja-autoissa myydään taajamajunalippuja, ja niissä kelpaavat kaikki VR:n voimassa olevat kaukoliikenteen matkaliput. Busseissa voi kuljettaa vain käsimatkatavaroita.

Lisätietoja liikenteen poikkeusjärjestelyistä ja korvaavien kuljetusten aikatauluista saa VR:n internetsivuilta, asemien lipunmyynneistä sekä VR Asiakaspalvelusta numerosta 0600 41 900 (1,99 e/puhelu + pvm). Tiedot päivittyvät myös verkkosivujen matkahakuun.


VR-etusivu VR Transpoint -etusivu VR FleetCare -etusivu VR Group -etusivu