Syyskuussa kotimaan kaukojunien suosio kasvoi 13 % – joulun halutut liput myyntiin 15.10.

 

Syyskuussa kotimaan kaukoliikenteessä tehtiin 1,2 miljoonaa matkaa, 13 % viime vuotta enemmän. Junamatkustuksen kasvavaa suosiota selittää edullinen hintataso ja lisääntynyt tarjonta. Joulukuussa vuorotarjonta kasvaa lisää, ja uusien aikataulujen odotetut liput tulevat myyntiin tiistaina 15.10. Edullisimmin matkustaa Säästölipulla, joita on saatavilla rajoitetusti kaikille kaukojunavuoroille. Suosituimmat lähdöt myydään nopeasti loppuun, joten lippujen ostossa kannattaa olla ajoissa liikkeellä. Pirkanmaalla uusi M-lähijuna aloittaa liikennöinnin joulukuussa.

Syyskuussa matkustus kasvoi kotimaan kaukojunissa eniten Helsingin ja Oulun (+34 %), Helsingin ja Jyväskylän (+23 %) sekä Helsingin ja Rovaniemen välillä (+18 %). Aiempaa enemmän matkustettiin myös Helsingin ja Tampereen (+17 %) sekä Helsingin ja Kuopion (+16 %) välillä. Yhteensä tänä vuonna kotimaan kaukoliikenteessä on tehty yli 10 miljoonaa matkaa, 9 % viime vuotta enemmän.  

Odotetut joulun päiväjunien liput myyntiin tiistaina 15.10. 

Joulukuun uudet aikataulut aloittavat liikennöinnin 15.12. Uusien aikataulujen myötä liikenteessä aloittaa runsaasti uusia junavuoroja, ja matkustaminen helpottuu eri puolilla Suomea. Uusien aikataulujen kauko- ja lähijunien liput tulevat myyntiin tiistaina 15.10., jolloin lipun voi ostaa aina 29.4.2020 saakka.  

”Loppuvuosi on junamatkustuksen sesonkiaikaa ja erityisen kiireisiä ovat joulu ja vuodenvaihde. Junalla pääsee sujuvasti ja edullisesti eri puolille maata. Lipun ostossa kannattaa olla ajoissa liikkeellä, sillä suosituimmat vuorot täyttyvät, ja ne myydään nopeasti loppuun. Halvimpia Säästölippuja on saatavilla rajoitettu määrä jokaiselle junavuorolle. Mitä aiemmin lipun ostaa, sitä todennäköisemmin löytää edullisen hinnan”, kertoo VR:n myynti- ja asiakaskokemusjohtaja Salla Ketola 

Yöjunien liput ovat jo tällä hetkellä myynnissä 29.4.2020 saakka. Erityisesti joulun, hiihtolomien ja pääsiäisen suosituimmat vuorot myydään nopeasti loppuun. Yöjunissa on joulun osalta vielä hyvin tilaa välipäivinä ja hiihtolomien osalta arkipäivinä.

M niin kuin Manse - uusi lähijuna aloittaa Pirkanmaalla 

Uusien vuorojen myötä Pirkanmaalla käynnistyy alueellisen lähijunaliikenteen pilotti, joka palvelee erityisesti työ- ja opiskelumatkustamista. Pilotti on osa VR:n ja LVM:n vuodelle 2020 sopimaa uutta ostoliikennesopimusta. Pilotin myötä Nokian ja Tampereen sekä Tampereen ja Toijalan välillä alkaa kulkea kaukojunavuorojen lisäksi arkipäivisin yhteensä 16 uutta lähijunavuoroa. Uudet vuorot ajetaan lähijunakalustolla ja aikatauluissa ne näkyvät M-junana.  

Uusiin lähijunavuoroihin ostetaan VR:n lähijunalippu, jonka saa kätevimmin uudesta VR Matkalla -mobiilisovelluksestamme. Lähijunissa voi matkustaa myös kaukojunalipulla, jos matkan ostaa esimerkiksi Oulusta Nokialle: tällöin yhdellä ja samalla lipulla matkustaa sujuvasti perille asti, vaihtamalla lähijunaan Tampereella.   

Syyslomat täyttävät junat – uusi Pasilan asema aukeaa 

Syyslomasesonki käynnistyy pian ja juniin odotetaan 750 000 matkustajaa. Lapin lisäksi suosittu syyslomakohde monelle on pääkaupunkiseutu, jonka houkuttelevuutta lisää uuden, Pohjoismaiden suurimman kauppakeskuksen Triplan avautuminen torstaina 17.10.  

Osana Triplan kauppakeskusta avautuu myös Pasilan uusi asema. Moderni asema tuo sujuvuutta matkustamiseen ja esimerkiksi vaihtoyhteydet junasta tai kulkuvälineestä toiseen paranevat. Pasilan uusi asema tarjoaa kattavat, aiempaa paremmat palvelut ja modernit odotustilat, mikä tekee matkustamisesta mukavampaa. Uuden aseman avautumisen myötä Pasilan väliaikainen asema sulkeutuu.  


VR-etusivu VR Transpoint -etusivu VR FleetCare -etusivu VR Group -etusivu