Syyslomajuniin odotetaan 750 000 matkustajaa – lisäsimme myyntiin 100 000 edullista Säästölippua

Lokakuussa viikoilla 42 ja 43 vietettävien syyslomien liikenteestä ennustetaan vilkasta ja juniin odotetaan 750 000 matkustajaa. Eniten matkustetaan suurien kaupunkien välillä. Junalla loman viettoon matkaa helposti ja edullisesti, sillä lisäsimme valituille reiteille ja vuoroille Säästölippujen saatavuutta.

Tänä vuonna syyslomien matkamäärien ennustetaan kasvavan 750 000:een. Syyslomasesongin aikana junaliikenne vilkastuu erityisesti suurten kaupunkien välillä ja viime vuosien suosituimpien reittien odotetaan säilyttävän suosionsa tänäkin vuonna. Helsinki, Tampere ja Oulu olivat monen kohdelistalla.

Syyslomalla suositaan usein myös lähialueiden kohteita: Tampereelta matkustetaan paljon Seinäjoelle, Vaasaan, Kuopioon ja Jyväskylään. Helsingistä moni suuntaa Hämeenlinnaan ja Joensuuhun, ja Oulusta matkustetaan Rovaniemelle ihastelemaan Lapin kaunista luontoa.

”Syysloma on erinomaista aikaa kotimaanmatkailuun. Junalla matkaan pääsee helposti ja edulliseen hintaan, kun lisäsimme myyntiin 100 000 edullista Säästölippua.  Esimerkiksi Tampereelta pääsee Jyväskylään 8,90 eurolla ja Helsingistä Joensuuhun 22,30 eurolla.  Säästölippujen saatavuus vaihtelee lähdöittäin ja lippuja on rajattu määrä. Mitä aiemmin on siis liikkeellä, sitä edullisemmin lipun voi saada”, kertoo myynti- ja asiakaskokemusjohtaja Salla Ketola

Syyslomaliikenteen ruuhkapiikit osuvat lomaviikkojen viikonlopuille, ja suosituimpia matkustuspäiviä ovat torstai 11.10, perjantai 12.10. ja sunnuntai 20.10.

Pääkaupunkiseutu tarjoaa aktiviteetteja, pohjoinen luonnonrauhaa

Helsinki on monelle perinteinen syyslomakohde ja pääkaupunkiseudulta löytyykin monenlaista aktiviteettia. Yksi odotetuimpia tapahtumia on Pohjoismaiden suurimman kauppakeskuksen Triplan avautuminen 17.10. Pasilan aseman yhteyteen. Triplan odotetaan houkuttelevan matkalaisia Etelä-Suomen suuntaan runsaalla tarjonnallaan.

Luonnonrauhaa kaipaavista moni suuntaa Lappiin. Pohjoisen ruskasesonki on parhaillaan käynnissä ja moni suuntaa nauttimaan kauniista luonnosta ja monipuolisista ulkoilumahdollisuuksista. Yöjunavuoroja kulkee pohjoiseen useita viikossa ja myös oma auto on helppo ottaa matkalle mukaan.

Lisätietoa aikatauluista ja lipuista www.vr.fi.


VR-etusivu VR Transpoint -etusivu VR FleetCare -etusivu VR Group -etusivu