Syysloman aikana junamatkustus Tampereelta kasvaa 8 % – VR lisäsi syyslomille myyntiin yhteensä 100 000 edullista Säästölippua

Lokakuussa viikolla 42 vietettävien syyslomien liikenteestä odotetaan Tampereella vilkasta. Syyslomaviikolla junamatkustus Tampereelta kasvaa noin 8 % – siitäkin huolimatta, että lomaa pitävät työmatkailijat jättävät työmatkat tuolloin tekemättä. Tampereelta matkustetaan syysloman aikaan erityisen paljon Seinäjoelle, Vaasaan, Kuopioon ja Jyväskylään.  Koko Suomen mittakaavassa juniin odotetaan syyslomaviikoilla 750 000:tta matkustajaa, ja VR on lisännyt Säästölippujen saatavuutta valituille reiteille ja vuoroille. 

 Tänä vuonna syyslomien matkamäärien ennustetaan kasvavan 750 000:een. Syyslomasesongin aikana junaliikenne vilkastuu erityisesti suurten kaupunkien välillä ja viime vuosien suosituimpien reittien odotetaan säilyttävän suosionsa tänäkin vuonna. Helsinki, Tampere ja Oulu olivat monen kohdelistalla. 

 Syyslomalla suositaan usein myös lähialueiden kohteita: Tampereelta matkustetaan paljon Seinäjoelle, Vaasaan, Kuopioon ja Jyväskylään. Helsingistä moni suuntaa Hämeenlinnaan ja Joensuuhun, ja Oulusta matkustetaan Rovaniemelle ihastelemaan Lapin kaunista luontoa.

 ”Syysloma on erinomaista aikaa kotimaanmatkailuun. Junalla matkaan pääsee helposti ja edulliseen hintaan, kun lisäsimme myyntiin 100 000 edullista Säästölippua.  Esimerkiksi Tampereelta pääsee Jyväskylään 8,90 eurolla ja Helsingistä Joensuuhun 22,30 eurolla.  Säästölippujen saatavuus vaihtelee lähdöittäin ja lippuja on rajattu määrä. Mitä aiemmin on siis liikkeellä, sitä edullisemmin lipun voi saada”, kertoo VR:n myynti- ja asiakaskokemusjohtaja Salla Ketola

 Syyslomaliikenteen ruuhkapiikit osuvat lomaviikkojen viikonlopuille, ja suosituimpia matkustuspäiviä ovat torstai 11.10, perjantai 12.10. ja sunnuntai 20.10.

 Pääkaupunkiseutu tarjoaa aktiviteetteja, pohjoinen luonnonrauhaa

Helsinki on monelle perinteinen syyslomakohde ja pääkaupunkiseudulta löytyykin monenlaista aktiviteettia. Yksi odotetuimpia tapahtumia on Pohjoismaiden suurimman kauppakeskuksen Triplan avautuminen 17.10. Pasilan aseman yhteyteen. Triplan odotetaan houkuttelevan matkalaisia Etelä-Suomen suuntaan runsaalla tarjonnallaan.

Luonnonrauhaa kaipaavista moni suuntaa Lappiin. Pohjoisen ruskasesonki on parhaillaan käynnissä ja moni suuntaa nauttimaan kauniista luonnosta ja monipuolisista ulkoilumahdollisuuksista. Yöjunavuoroja kulkee pohjoiseen useita viikossa ja myös oma auto on helppo ottaa matkalle mukaan. 

 Lisätietoa aikatauluista ja lipuista www.vr.fi.


VR-etusivu VR Transpoint -etusivu VR FleetCare -etusivu VR Group -etusivu