Syyslomien superviikot vetävät juniin yli 800 000 matkustajaa

Koulun syyslomien matkustuspiikki suuntautuu Helsingistä päärataa pitkin Oulun suuntaan. Myös Helsinkiin matkustetaan runsaasti ja pääkaupunkiseutu on täynnä erilaisia tapahtumia. Juna on ympäristöystävällinen tapa matkustaa ja kuljetammekin yli 800 000 suomalaista loman viettoon.


”Moni pohtii nyt omaa ja perheensä matkustamista ilmastonäkökulmasta. Kotimaanmatkailun suosio kasvaa ja se näkyy tasaisesti kasvavissa matkamäärissämme: tämän vuoden aikana kotimaan kaukoliikenteessä on matkustettu 6 prosenttia viime vuotta enemmän”, sanoo matkustajaliikenteen johtaja Maisa Romanainen.


Syyslomien menoliikenteen suosituimmat matkapäivät olivat perjantaina 12.10. ja sunnuntaina 14.10. Seuraavaksi suosituinta on menoliikenteen toisessa aallossa perjantaina 19.10. Helsingistä matkustetaan eniten Tampereelle, Joensuuhun ja Seinäjoelle – myös Oulun ja Turun reiteillä riittää syyslomien aikaan matkustajia.


”Suomessa on yli 6000 km junarataa ja verkostomme kattaa kaikki Suomen suurimmat kaupungit. Junalla pääsee keskustasta keskustaan ja loma alkaa jo laiturilta. Syysloma on erinomainen ajankohta taittaa kotimaanmatka junalla ruskaa ihaillen ja mukavasti yhteistä aikaa viettäen”, Romanainen jatkaa.
Yhteensä junissa odotetaan syyslomien aikana kulkevan yli 800 000 matkustajaa. Ravintolavaunuissa kiireeseen on varauduttu 10 00 korvapuustilla, 120 000 kahvikupillisella ja kymmenillä tuhansilla ruoka-annoksilla.


Yöjunalla pohjoiseen ja kaukoliikenteen lipulla ilman lisämaksua lentokentälle


Yöjunilla matkataan Lappiin, jossa syyssesonki on parhaimmillaan. Suosituimmat syyslomien yöjunat ovat jo loppuunmyytyjä sekä pohjoisen että etelän suuntiin. Päiväjuniin sen sijaan löytyy vielä istumapaikkoja. Moni matkustaa pohjoisesta loman viettoon pääkaupunkiseudulle. Kaukoliikenteen junasta voi vaihtaa kätevästi sekä VR että HSL - lähiliikennejunaan ilman lisämaksua. Lisämaksuttomalla vaihdolla pääsee kätevästi myös suoraan lentokentälle.


Pääkaupungin lähialueilla ja jopa Tampereelle saakka pääsee kätevästi VR lähiliikenteen Kimppalipulla, jota saa vielä marraskuun loppuun saakka. Ikärajattomalla Kimppalipulla 1-5 henkilöä matkustaa lähiliikennealueella koko päivän vain 29 €:lla.


”Auton voi jättää kotiin ja lähteä koko perheen voimin junalla päiväseikkailulle tutustumaan vaikkapa Helsingin suosittuun Amos Rex -museoon tai ihastelemaan Linnanmäen valokarnevaalia”, sanoo Romanainen.


Joulun liput myyntiin 23.10


Joulusesongin odotetut liput tulevat myyntiin 23.10. klo 9. Samalla tuomme myyntiin kaukoliikenteeseen 46 uutta junavuoroa. Uudet vuorot aloittavat liikennöinnin 9.12. aikataulukauden vaihtuessa.
Junaliikenne lisääntyy muun muassa Tampereen ja Oulun, Helsingin ja Kuopion sekä Tampereen ja Kouvolan välillä. Myös Helsingin ja Turun välille tulee uusia vuoroja. Uudet vuorot parantavat myös vaihtoyhteyksiä itäisessä Suomessa ja Pohjanmaalla.


Joulukuussa palaamme myös Helsingin ja Tampereen välillä nopeampiin matka-aikoihin, kun Liikenneviraston ratatöiden aiheuttamat nopeusrajoitukset poistuvat. 9.12. alkaen aikataulut nopeutuvat jopa 10 minuuttia.


VR-etusivu VR Transpoint -etusivu VR FleetCare -etusivu VR Group -etusivu