Talvilomalle varattu matkoja jopa 140 % enemmän kuin viime vuonna – ei hätää, päiväjunissa vielä hyvin tilaa

Suomalaiset viettävät talvilomaa viikoilla 8, 9 ja 10, ja lomanviettoon lähdetään junalla ympäri Suomen. Tänä vuonna matkoja on viikoille 7–10 varattu jopa 140 % enemmän kuin viime vuonna samaan sesonkiin. Myynnissä on myös lomalippu, jolla matkustajat pääsevät seikkailemaan rajattomasti kotimaan kaukojunissa alkukeväällä. 

Talvilomien suosituimmat matkustuspäivät ovat viikonloppuisin. Eniten matkoja on varattu etelän talvilomaviikkoa edeltävälle perjantaille 18.2. sunnuntaille 20.2 sekä viikon 8 perjantaille 25.2. 

”Varausinnokkuus on merkki siitä, että matkustaminen Suomessa kiinnostaa lomailijoita. Lapin lisäksi Suomessa on monia upeita kohteita, joihin on hyvä suunnata talvilomalla ja siksi olemmekin halunneet mahdollistaa seikkailun koko Suomessa lomalipulla. Aina ei tarvitse lähteä kauas, vaan maisemanvaihdos lähemmissäkin kaupungeissa tuo lomafiiliksen", sanoo matkustajaliikennejohtaja Topi Simola

Matkoja on varattu erityisesti Rovaniemelle ja Kemijärvelle, joiden lisäksi Oulu ja Kuopio vetävät matkailijoita. Talvilomasesongin päiväjunissa on vielä hyvin tilaa. Kysytyt hytti- ja autopaikat ovat jo suosituimmilta matkoilta loppuunmyyty, mutta lähtöajasta joustamalla tilaa löytyy vielä, kaikkiin kotimaan kiinnostaviin kohteisiin. 

Lomalippu on myynnissä VR Matkalla -sovelluksessa 13.3. saakka, ja sillä voi matkustaa 17.2.-23.3. välisenä aikana. Lomalipulla voi matkustaa rajattomasti 5, 7 tai 9 päivän ajan kotimaan kaukojunissa. Voit lukea lomalipusta tarkemmin täältä: https://www.vr.fi/junaliput/lomalippu


VR-etusivu VR Transpoint -etusivu VR FleetCare -etusivu VR Group -etusivu