Tampere-Pori-radalla korvataan juhannuksena junia linja-autoilla

Tampere–Pori-radalla tehtävien ratatöiden vuoksi rataosalla liikennöiviä junavuoroja korvataan linja-autoilla perjantai-iltapäivästä lauantai-iltapäivään.

Poikkeusjärjestelyt alkavat juhannusaattona 20. kesäkuuta, jolloin sekä Tampereelta Poriin klo 16.07 (H 469) että Porista Tampereelle klo 16.05 (H 470) lähtevät junat on korvattu busseilla. Tästä eteenpäin kaikki vuorot korvataan linja-autoilla siten, että ensimmäiset taajamajunat liikennekatkon jälkeen ajetaan lauantaina 21. kesäkuuta klo 16.05. (H 470) Porista Tampereelle ja klo 16.07 (H469) Tampereelta Poriin.

Yhteensä linja-autoilla korvataan 10 junavuoroa. Osa vuoroista korvataan suoralla Tampere-Pori-välillä liikennöivällä linja-autolla ja osa myös väliasemat (Harjavalta, Kokemäki, Vammala, Karkku, Nokia) kiertävällä linja-autolla. Bussien aikataulut ja matka-ajat poikkeavat junien aikatauluista. Linja-autoilta on Tampereelta jatkoyhteydet junilla eri suuntiin.

Korvaavat linja-autot lähtevät rautatieasemien edustalta paitsi Karkussa, jossa bussit pysähtyvät aseman sijasta Maakunnantien ja Asematien risteyksen pysäkeillä, ja Nokialla, jossa pysähdytään linja-autoasemalla.

Korvaaviin kuljetuksiin myydään taajamajunalippuja ja niissä käyvät myös kaikki VR:n voimassa olevat matkaliput. Matkustajien toivotaan ostavan lippunsa etukäteen. Linja-autoissa voidaan kuljettaa vain käsimatkatavaraa.

Lisätietoja liikennejärjestelyistä ja aikatauluista saa asemilta, VR Asiakaspalvelusta 0600 41 900 (1,99 €/puhelu + pvm) sekä Internetistä www.vr.fi. Ratatöistä tiedottaa Liikennevirasto.


VR-etusivu VR Transpoint -etusivu VR FleetCare -etusivu VR Group -etusivu