Teemu Sipilä VR Groupin lakiasiainjohtajaksi

Teemu Sipilä on nimitetty VR Groupin lakiasiainjohtajaksi ja johtoryhmän jäseneksi. Hän palaa yhtiön palvelukseen tammikuussa 2023.

– Olen iloinen siitä, että saamme Teemun kaltaisen kokeneen ja monipuolisen osaajan takaisin VR:lle. Hän on lakiasioiden vahva ammattilainen, joka hallitsee myös liiketoiminnan päivittäisen johtamisen. Taustalla on kymmenvuotinen VR-ura ja sen mukanaan tuoma toimialan tuntemus. Uskon, että Teemulla on parhaat mahdolliset valmiudet tehtävän hoitamiseen, VR Groupin toimitusjohtaja Elisa Markula kertoo. 
 
Teemu Sipilä (OTM ja eMBA, s. 1974) työskenteli VR Groupissa eri tehtävissä vuosina 2010–2020. Hän toimi pitkään yhtiön lakiasiainjohtajana ja syksyllä 2016 silloisen VR Trackin vt. toimitusjohtajana. Vuonna 2017 Sipilä siirtyi matkustajaliikenteeseen lähiliikennejohtajaksi. Viimeisen parin vuoden aikana Sipilä on toiminut GlucoModicum Oy:n lakiasioiden johtajana sekä yrittäjänä ja lakiasioiden neuvonantajana. 
 
VR Groupin lakiasiainjohtajan tehtävä tuli avoimeksi, kun Taru Uotila siirtyi uusiin haasteisiin yhtiön ulkopuolelle. Sipilä aloittaa VR Groupin palveluksessa 23.1.2023. Hän raportoi roolissaan toimitusjohtaja Elisa Markulalle ja kuuluu VR Groupin johtoryhmään. 
 
– VR:llä on merkittävä yhteiskunnallinen rooli niin joukkoliikenteen kuin logistiikan palvelujen tarjoajana ja kehittäjänä. Haluan olla mukana viemässä tätä vastuullista ja arvojeni mukaista liiketoimintaa eteenpäin. Tehtävä antaa hienon mahdollisuuden päästä hyödyntämään kaikkea sitä juridista ja liiketoiminnallista osaamista ja kokemusta, jonka olen vuosien varrella kerryttänyt VR:llä ja muissa liiketoimintatehtävissäni. Olen todella innoissani, että pääsen tekemään töitä yhdessä sekä vanhojen tuttujen että uusien VR:läisten kanssa, Sipilä sanoo. 


VR-etusivu VR Transpoint -etusivu VR FleetCare -etusivu VR Group -etusivu