Turun varikon toiminta lakkaa tämän vuoden aikana

VR Group lopettaa toiminnot Turun varikolla asteittain tämän vuoden loppuun mennessä. Työt siirtyvät kunnossapidon muihin yksiköihin. Kaikille varikon työntekijöille tarjotaan töitä joko junien kunnossapidosta tai muualta konsernista.

Turun varikkoa koskevat yhteistoimintaneuvottelut päättyivät 20. tammikuuta. Joulukuun alussa alkaneet neuvottelut koskivat kaikkia Turun varikolla työskenteleviä sekä varikkoa työpisteenä käyttäviä kunnossapidon työntekijöitä. Yhteensä neuvottelujen piirissä oli 79 henkilöä.

– Kunnossapidon tehtäviä on tarjolla Helsingissä, Hyvinkäällä, Kouvolassa, Oulussa, Pieksämäellä ja Tampereella. Turussa säilyy valmius pelastuspalveluun. Toiminto organisoidaan uudelleen yhteistyössä Varsinais-Suomen aluepelastuslaitoksen kanssa, kunnossapitojohtaja Jari Hankala sanoo.

Henkilöstön edustajat esittivät yt-neuvotteluissa erilaisia vaihtoehtoja varikon lakkauttamiselle. Niiden kustannussäästöt arvioitiin kuitenkin pienemmiksi kuin tilanteessa, jossa varikosta voidaan luopua kokonaan.

Tavoitteena on keskittää junien kunnossapitoa sinne, missä on paljon liikennettä ja asiakkaita.

– Kustannussäästöjä syntyy, kun työt voidaan sijoittaa niin, että ne tukevat junakaluston tehokasta käyttöä. Myös vaihto-osatuotannon keskittäminen parantaa tehokkuutta. Lisäksi voimme luopua hallitiloista Turussa, mikä pienentää kiinteitä kuluja. Vuotuiset säästöt ovat useita miljoonia euroja, Jari Hankala toteaa.

VR Groupilla on varikot Helsingissä, Turussa, Tampereella, Kouvolassa, Joensuussa ja Oulussa. Lisäksi sillä on konepajat Hyvinkäällä ja Pieksämäellä sekä asiantuntijapalveluita tarjoava teknologiayksikkö Helsingissä.


VR-etusivu VR Transpoint -etusivu VR FleetCare -etusivu VR Group -etusivu