Turvallisuustoimet junassa lisääntyvät entisestään – VR suosittelee kasvomaskeja lähi- ja kaukoliikenteessä

VR suosittelee jatkossa asiakkailleen kasvomaskin käyttöä kaikilla junamatkoilla lähi- ja kaukoliikenteessä. Maskien myyntiä asiakkaille jatketaan kaukoliikenteen junissa. VR:n junissa työskentelevä henkilökunta käyttää jatkossa maskeja työvuorojen aikana ja maskit otetaan käyttöön vaiheittain lähipäivien aikana.

VR suosittelee vahvasti asiakkailleen maskien käyttöä lähi- ja kaukoliikenteessä. Maski ei kuitenkaan ole matkustajille pakollinen, vaan matkustaa voi myös ilman. Kotimaisia kasvomaskeja ja käsidesiä on myynnissä kaukoliikenteen junissa ja asemien lipunmyynneissä. Junassa työskentelevä henkilökunta käyttää jatkossa työvuoronsa ajan kasvomaskia.

”Meillä on yli 100 erilaista koronatoimenpidettä, joilla parannamme asiakkaiden ja henkilöstömme turvallisuutta. Maskisuositus on hyvä lisäys, jonka avulla matkustaminen junassa on entistä turvallisempaa. Tiedossamme ei ole yhtään junassa saatua koronatartuntaa, ja teemme kovasti töitä sen eteen, että junamatkustaminen säilyy yhä turvallisena. Olemme valmistautuneet suositukseen ajoissa ja meillä on varastossa henkilökunnallemme kasvomaskeja. Niiden jakelu aloitetaan heti ja saamme maskit käyttöön henkilöstöllemme vaiheittain lähipäivien aikana”, kertoo VR:n matkustajaliikennejohtaja Topi Simola. 

VR järjestää perjantaina 14.8. tempauksen turvallisesta junamatkustamisesta ja jakaa asiakkaille kasvomaskeja Helsingin päärautatieasemalla klo 07:00 alkaen. Myös ikoniset päärautatieaseman kivimiehet näyttävät esimerkkiä.

VR toi hiljattain myytiin kaksi täysin uutta turvallisuutta parantavaa lisäpalvelua. Asiakkailla on mahdollisuus ostaa viereinen paikka tyhjäksi kaukoliikenteen junissa tavallista istumapaikkaa selkeästi edullisempaan hintaan. Lisäksi päiväjunissa on mahdollista varata koko hytti omaan käyttöön. VR lisäsi 10.8. liikenteeseen reilusti junavuoroja ja ajaa edelleen runsaalla kalustomäärällä.

Lue lisää uusista lisäpalveluista täältä. Aikataulut näet täältä.


VR-etusivu VR Transpoint -etusivu VR FleetCare -etusivu VR Group -etusivu