Uudet matkustajapalvelutilat käyttöön Helsingin päärautatieasemalla

Osana satavuotiaan Helsingin päärautatieaseman monivuotista uudistushanketta asemalla on otettu käyttöön uudet matkustajapalvelutilat. Aseman kellaritasossa avatut tilat pitävät sisällään uudet yleisö-wc:t sekä myöhemmin ensi vuoden alussa avattavat matkatavarasäilytyslokerikot ja löytötavaratoimiston. Samalla entiset, Kioskihallissa vuodesta 1919 saakka palvelleet wc-tilat suljetaan uudistustöiden tieltä.  

Vuonna 2020 käynnistynyt Helsingin päärautatieaseman kehityshanke on uudistanut monia rakennuksen tuttuja tiloja: esimerkiksi italialainen ravintola Olivia on avattu entisessä lippuhallissa ja Cafe Eliel asema-aukion kupeessa.

Seuraavaksi vuorossa on asiakkaille kenties tutuimman tilan eli Kioskihallin uudistaminen. Uudistuksessa Kioskihalliin ilmettä päivitetään ja tiloissa avataan uusia palveluita. Luonnokset uudesta Kioskihallista on jo tehty, ja tavoitteena on päästä remontoimaan ensimmäisiä kioskeja alkuvuodesta 2023.

Osana uudistustöitä pitkään matkailijoita ja kävijöitä palvelleet yleisö-wc:t poistetaan käytöstä ja uudet wc-tilat avataan uusissa matkustajapalvelutiloissa yhdessä matkatavarasäilytyksen ja löytötavaratoimiston kanssa. Sisäänkäynti matkustajapalvelutiloihin löytyy VR-palvelupisteen vastapäätä. 

Palveluneuvojat opastavat aseman palveluiden käytössä 

Osana kehityshanketta asemalla lanseerataan uusi asiakkaita helpottava työnkuva. Matkustajapalvelutilojen yhteydessä työnsä aloittavien palveluneuvojien tehtävänä on opastaa kävijöitä aseman palveluiden käytössä. Palveluneuvojat tunnistaa Päärautatieaseman ilmeen mukaisista asuista.

”Tavoitteena on parantaa edelleen aseman palveluja, viihtyisyyttä ja turvallisuutta. Uusien palveluiden avaaminen on toivottu ja odotettu muutos. Palveluneuvojat auttavat asiakkaita muun muassa näiden uusien palveluiden sujuvassa käytössä”, hankepäällikkö Jani Jääskeläinen VR Groupilta kertoo.


VR-etusivu VR Transpoint -etusivu VR FleetCare -etusivu VR Group -etusivu