Uudistamme kaikki ravintolavaunumme – päivitetty konsepti kehitettiin yhdessä asiakkaiden kanssa

Ravintolavaunussa vietetään aikaa, tavataan tuttuja ja tuntemattomia sekä nautitaan ravintolan antimia. Uudistamme kaikki 56 ravintolavaunuamme vuoden 2019 loppuun mennessä ja nyt raiteilla kulkee 23 uusittua vaunua. Sesonkien mukaan elävä ruokalistamme on jo tarjolla kaikissa ravintolavaunuissamme.

Ravintolavaunu on perinteisesti ollut tärkeä osa suomalaista junamatkailua. Haluammekin varmistaa uuden konseptin myötä, että junamatkalla on tarjolla asiakkaiden toiveisiin vastaavia laadukkaita vaihtoehtoja. Uudistuksen lähtökohtana on kaikkien asiakasryhmien palveleminen monipuolisella ja vaihtuvalla ruokalistalla, mahdollisimman toimivassa ja miellyttävässä ympäristössä. Asiakkaat otettiin mukaan uudistukseen suunnitteluun alusta alkaen.

”Haastattelimme asiakkaitamme ja selvitimme, mikä nykyisissä ravintolavaunuissa miellyttää, ja mitkä asiat kaipaisivat parannusta. Lähtökohta oli haastava, sillä halusimme suunnitella ennen kaikkea hyvän ja houkuttelevan ravintolan”, sanoo asiakaskokemuksen kehittämisestä vastaava Pauliina Tenho.

Raiteilla liikkuva ravintola on itsessään mielenkiintoinen suunnitteluhaaste. Rakensimme yhden testivaunun viime kesän liikenteeseen ja siellä kerätyn palautteen pohjalta teimme asiakkaiden ja henkilökunnan toivomia muutoksia ennen sarjatuotannon aloittamista.

”Osana uutta konseptia nimesimme ravintolavaunun leikkisästi RavintoLAvaunuksi, sillä nimellähän asiakkaat ovat vaunua tähänkin asti kutsuneet”, kertoo Tenho.

Ikisuosikit pysyvät listalla, myös erikoisruokavaliot on huomioitu

Uudistetun ravintolavaunun suomalainen bistro tarjoaa asiakkaiden suosikkeja, kuten lihapullia ja korvapuusteja. Erikoiskahvit ovat puolestaan täysin uusi tuote ravintolavaunussa. Suosimme kotimaista ruokaa ja lähituottajia aina kun se on mahdollista.

”Tarjoamme uudessa ruokalistalla freesejä ja uudenlaisia annoksia, kuten täytettyjä pretzeleitä tai Savulohi-Tzatziki-salaattia ahvenanmaalaisella kirjolohella. Pienleipomo Kakkugalleria toimittaa juniin herkullisen mustikkapiirakan sekä kasvisruokavaliota noudattaville sopivan parsakaali-fetapiirakan. Vegaaneille on tarjolla gluteeniton sämpylä, mihin voi valita esim. falafel-täytteen,” kertoo junakokki Tapio Kyllönen.

 

Ravintolavaunun faktat
• Ravintolavaunuja operoi VR:n omistama Avecra
• Avecran liikevaihto on noin 38 miljoonaa euroa vuodessa
• Ravintolavaunuissa työskentelee 350 ammattilaista
• Junissa nautitaan vuosittain yli 200 000 ruoka-annosta, 440 000 tuoppia olutta ja yli 1,6 miljoonaa kuppia kahvia


VR-etusivu VR Transpoint -etusivu VR FleetCare -etusivu VR Group -etusivu