Uudistunut Tolstoi-juna kuljettaa yön yli Moskovaan

Matkanteko Moskovaan on jatkossa entistäkin mukavampaa. Tolstoi-junassa otetaan kesäkuun alussa käyttöön uudet, paremmin varustellut makuuvaunut. Myös ravintolavaunut vaihtuvat uusiin. Tänä vuonna vietetään Helsingin ja Moskovan välisen yöjunayhteyden 60-vuotisjuhlaa.

Tolstoi-juna kulkee päivittäin Helsingin ja Moskovan välillä, keskustasta keskustaan.  Venäläisessä yöjunassa on erityistä, nostalgista tunnelmaa. Tolstoi-juna on tunnettu hyvästä ruuasta sekä henkilökohtaisesta palvelusta.

Tolstoin 1. ja 2. luokan makuuvaunut korvataan kesäkuun alussa uusilla. Matkustajat voivat esimerkiksi nukkua aiempaa leveämmissä vuoteissa, säätää ilmastointia hyttikohtaisesti ja ladata sähkölaitteensa pistorasiassa. Siemensiltä tilatut uudet makuuvaunut valmistetaan Tverin vaunutehtaalla Venäjällä.

Junissa otetaan samanaikaisesti käyttöön myös uudet, viihtyisät ravintolavaunut. Tilat ovat aiempaa nykyaikaisemmat. Ravintolavaunuissa voi edelleen nauttia paikan päällä venäläiseen tapaan valmistetusta ruuasta, joka tarjoillaan pöytiin posliinilautasilta.

Moskovan-matkustus uuteen nousuun

VR ja Venäjän rautatieyhtiö RZD vastaavat yhteistyössä Tolstoi-liikenteestä. Junakaluston omistaa venäläinen liikennöitsijä FPK. VR huolehtii Suomen puolella aikatauluista, vetureista ja päivittäishuollosta. Jokaisessa junassa työskentelee kotimaan rajojen sisällä myös VR:n konduktööri.

– Pietarin ja Helsingin välillä kulkeva Allegro-juna on saavuttanut suuren suosion. Haluamme kääntää myös Moskovan-matkustuksen uuteen nousuun. Uudistuva kalusto parantaa Tolstoin matkustusmukavuutta entisestään, toteaa VR:n divisioonajohtaja Antti Tiitola.

Suomessa Tolstoi-junaan voi hankkia lippuja www.vr.fi-sivuston verkkokaupasta, VR Asiakaspalvelusta, asemilta ja VR:n yritys- ja ryhmämyynnistä. Lippuautomaatista voi noutaa etukäteen ostetun lipun. Lippuja saa myös VR:n kanssa yhteistyötä tekevien matkatoimistojen kautta.

Helsingin ja Moskovan välisessä junaliikenteessä on meneillään juhlavuosi. Yöjunat alkoivat kulkea suoraan Helsingistä Moskovaan vuonna 1954. Junayhteys, joka nimettiin vuonna 1982 Tolstoiksi, täyttää siis tänä vuonna 60 vuotta.


VR-etusivu VR Transpoint -etusivu VR FleetCare -etusivu VR Group -etusivu