Valtaosa junaliikenteestä perutaan perjantaina 18.9. mielenilmauksen vuoksi

Keskusjärjestöjen järjestämän poliittisen mielenilmauksen vuoksi valtaosa junaliikenteestä perutaan perjantaina 18.9. Mielenilmauksen kesto on klo 6.00 – 18.00, jonka aikana junaliikenne on keskeytynyt.

Ennen kello kuutta lähteneet junat ajetaan kuitenkin määräasemilleen. Liikenteen keskeytyminen koskee lähi- ja kaukoliikenteen sekä tavaraliikenteen junia.

Kaukoliikenteessä ajetaan perjantain kuluessa noin 80 junavuoroa, ajettavat junavuorot voi tarkistaa vr.fi .-verkkosivuilta. Kokonaan perutaan noin kaksisataa junavuoroa, ja joitakin junia perutaan osalta matkaa.

Lähiliikenteessä perutaan useita satoja junavuoroja. Aamulla ennen kello kuutta ei ajeta yhtään lähiliikenteen vuoroa. Ensimmäiset junavuorot Helsingistä ja Riihimäeltä liikennöidään arviolta noin klo 18.30.

Junaliikenteessä on odotettavissa häiriöitä, yksittäisiä peruutuksia ja muutoksia junakalustossa myös perjantaina klo 18 jälkeen, todennäköisesti vielä lauantaihin 19.9. asti.

Venäjän-liikenteessä perutaan sekä Suomesta että Venäjältä päivän kolme ensimmäistä Allegro-vuoroa. Helsingistä klo 20.00 Pietariin ja Pietarista klo 19.25 Helsinkiin liikennöivät Allegrot ajetaan. Perjantaina Helsingin ja Moskovan välillä liikennöivät Tolstoi-junat ajetaan normaalisti.

Mielenilmauksen ajalle etukäteen ostetut liput voi perua tai vaihtaa käytettäväksi toiseen ajankohtaan. Korvaavat matkat tulee tehdä 31.10. mennessä. Kausilippulaiset voivat myös halutessaan hakea 31.10. mennessä lipun arvoa takaisin yhden päivän ajalta.

Tilannetta voi seurata vr.fi -verkkosivuilta ja VR:n some-kanavista Twitterissä ja Facebookissa. Tarvittaessa lisätietoja voi kysyä myös VR Puhelinpalvelusta numerosta 0600 41 900.


VR-etusivu VR Transpoint -etusivu VR FleetCare -etusivu VR Group -etusivu