Vapaamatkustajat on valittu

Valitut saavat tiedon henkilökohtaisesti ja heidän nimensä löytyvät Eläköön juna -kampanjan sivustolla . Vapaamatkustajaksi haki yhteensä noin 6000 kiinnostunutta, joista 50 valittiin.

Ohessa parhaita otteita hakemusten perusteluista. Lisää on luettavissa kampanjasivustolla.

"Olemme leikkineet ajatuksella karata junalla naimisiin kun häiden järjestäminen on vain siirtynyt ja siirtynyt" "On jo 2014 ja lapset eivät ole vieläkään nähneet elävää leijonaa. Ei mitään järkeä.” ”P.S. Lapset eivät ole nähneet myöskään kuollutta leijonaa joten ei haittaa vaikka leijona ehtisi menehtyä valintaprosessiin aikana."

Vapaamatkustajat raportoivat junamatkoiltaan VR:n asiakastestausohjelmaan valitut vapaamatkustajat junailevat ilmaiseksi ja raportoivat matkoistaan julkisesti. Ohjelmaan valittiin erilaisia junamatkustajia ryhmiä liikematkustajia ja VR:n kanta-asiakkaita. Näiden lisäksi osa vapaamatkustajista laati aivan oman matkasuunnitelmansa.

Matkojen käytännön järjestelyt alkavat pikimmiten ja matkaliput toimitetaan valituille. Vapaamatkustajat reissaavat junissa tasaiseen tahtiin seuraavien kahden kuukauden aikana. Matkaa varten he saavat taulutietokoneet joiden avulla he raportoivat huomioitaan matkan varrelta. Matkustamista voi seurata elakoonjuna.fi-sivustolla sekä Radio Novassa.

Vapaamatkustajaohjelma on osa VR:n Eläköön juna -hanketta jonka tavoite on luoda keskustelua junamatkustamisen tulevaisuudesta ja rautateiden merkityksestä. Kampanja toteutetaan yhdessä mainostoimisto Skandaalin kanssa. www.elakoonjuna.fi


VR-etusivu VR Transpoint -etusivu VR FleetCare -etusivu VR Group -etusivu