Väyläviraston ratatöistä poikkeuksia juhannuksen junaliikenteeseen

Väylävirasto tekee juhannuksen aikana ratatöitä useilla paikkakunnilla. Töistä aiheutuvat liikennekatkot on ajoitettu niin, että niistä olisi mahdollisimman vähän haittaa matkustajille. Tiedot kaikista poikkeusaikatauluista ovat näkyvillä vr.fi:n ja VR Matkalla -sovelluksen reittihaussa. 

Helsinki–Turku
Helsingin ja Turun välisellä radalla tehdään tunneli- ja siltatöitä Espoon ja Kirkkonummen välillä. Liikennekatko alkaa 25.6. kello 1.00 ja päättyy 26.6. kello 7.00.
Kaukojunat Helsingin ja Kirkkonummen välillä korvataan poikkeusaikatauluin liikennöivillä busseilla lauantaina 25.6. ja Kirkkonummen ja Turun välillä junat kulkevat harvennetuin vuorovälein. Lähijunat E, U ja L ajetaan liikennekatkon aikana ainoastaan Helsingin ja Espoon välillä. HSL järjestää lähijunia korvaavan bussiliikenteen Espoon ja Kirkkonummen välille.

Helsinki–Tampere ja Turku–Tampere
Toijalan ja Tampereen välillä on siltatöistä johtuva liikennekatko perjantaista 24.6. kello 15 sunnuntaihin 26.6. kello 15 saakka.
Toijalan ja Tampereen välisellä rataosuudella kaikki junat korvataan poikkeusaikatauluin liikennöivillä busseilla. Helsingin ja Toijalan välillä kaukojunat kulkevat harvennetuin vuorovälein, lähijunat liikennöivät normaalisti.
Turun ja Tampereen välillä junat korvataan poikkeusaikatauluin liikennöivillä busseilla. Kaikki perjantaina 24.6. ja lauantaina 25.6. Lappiin lähtevät yöjunat perutaan koko reitiltä.

Tampere–Jämsä–Jyväskylä
Jämsän ja Jyväskylän välillä on liikennekatko perjantaista 24.6. kello 3.30 sunnuntaihin 26.6. kello 15.30 saakka. Rataosuudella tehdään tunneli- ja kallioleikkaustöitä.
Junat korvataan poikkeusaikatauluin liikennöivillä busseilla välillä Tampere–Jyväskylä.

Tampere–Keuruu–Jyväskylä
Orivedellä on vaihdetöistä johtuva liikennekatko perjantaista 24.6. kello 3.30 lauantaihin 25.6. kello 3.30 saakka.
Perjantaina 24.6. junat korvataan poikkeusaikatauluin liikennöivillä busseilla koko reitillä. Seinäjoki–Keuruu–Jyväskylä-reitin junat kulkevat normaalisti.

Kouvola–Imatra–Joensuu ja Parikkala–Savonlinna
Luumäen ja Imatran välillä on radanparannushankkeen töistä johtuva liikennekatko perjantaista 24.6. kello 16.00 sunnuntaihin 26.6. klo 16.00.
Junat korvataan poikkeusaikatauluin liikennöivillä busseilla välillä Kouvola–Imatra–Joensuu. Parikkalan ja Savonlinnan välillä junien aikatauluissa on muutoksia Parikkalan jatkoyhteyksien varmistamiseksi.

Kouvola–Kotkan satama
Kouvola–Kotka/Hamina -hankkeen työt aiheuttavat ratakatkon torstaista 23.6. kello 6.00 maanantaihin 27.6. kello 6.00.
Kaikki O-junat Kouvolan ja Kotkan sataman välillä korvataan poikkeusaikatauluin liikennöivillä busseilla. O-junat Kouvolan ja Lahden välillä liikennöivät normaalisti.

Lisätietoja juhannuksen ratatöistä antaa Väylävirasto.


VR-etusivu VR Transpoint -etusivu VR FleetCare -etusivu VR Group -etusivu