Vectron esillä maailman suurimmilla raideliikenteen kalusto- ja kuljetusteknologiamessuilla

Siemens esittelee VR Groupille muokatun Vectron-sähköveturin maailman suurimmilla raideliikenteen kalusto- ja kuljetusteknologiamessuilla InnoTransissa 20.−23.9. Berliinissä.

Suomen rataverkolla neljä testiohjelmassa olevaa Vectron-sähköveturia saavat pian seuraansa viidennen veturin, kun uusin tulokas saapuu syys−lokakuussa Berliinistä messujen jälkeen Suomeen.

− Olemme ylpeitä siitä, että voimme esitellä uusinta Vectronia InnoTrans-messuilla.  Yhtenä maailman suurimmista raideliikenneratkaisujen tarjoajista meille on tärkeää kertoa siihen kehitetyistä pohjoiseen ilmaston ratkaisuista, kuten katolle nostetusta ilmanotosta. Tämä on merkittävä tapahtuma ja kerää kaikki alan ammattilaiset uusimpien teknologioiden äärelle, Siemens Osakeyhtiön divisioonajohtaja Juha Lehtonen kertoo.

− Hienoa, että veturimme ja VR:n värit ovat esillä InnoTransissa. Tämä on meille ainutlaatuinen tilaisuus ja vahvistaa varmasti VR:n mainetta kehittyvänä ja modernina toimijana, VR Groupin liikennejohtaja Petri Auno sanoo.

Liikenteessä vuonna 2017

VR Groupille räätälöidyt veturit ovat olleet koeajoissa Suomessa vuoden alusta ja intensiivinen testiohjelma jatkuu edelleen.

− Odotamme mielenkiinnolla tulevaa talvea, jolloin pääsemme testaamaan messuillakin esiteltäviä veturin talviominaisuuksia käytännössä. Testaamme myös muun muassa dieselmoduulia, radio-ohjausta, veturin vetokykyä sekä tietysti veturin luotettavuutta, Auno jatkaa.

VR Group on tilannut 80 uutta sähköveturia Siemensiltä. Lisäksi sopimukseen sisältyy optio enintään 97 veturin lisätilauksesta. Kyseessä on VR Groupin historian suurin yksittäinen hankinta, jonka arvo on yli 300 miljoonaa euroa, ilman optioita. Veturihankinta on osa merkittävää VR Groupin kalustoinvestointien sarjaa. Kyseessä on myös yksi viime vuosien suurimmista veturikaupoista Euroopassa.

Ensimmäiset 10 veturia aloittavat kaupallisessa tavara- ja matkustajaliikenteessä vuoden 2017 aikana ja sarjavalmistus alkaa kesällä 2018. Koko 80 veturin kalustoerä toimitetaan vuoteen 2026 mennessä.

Vectron testiajossa Suomen rataverkolla

Tutustu Vectroniin


VR-etusivu VR Transpoint -etusivu VR FleetCare -etusivu VR Group -etusivu