Venäjältä tulee jälleen lisäjunia vuodenvaihteessa

Suomeen saapuu kuukauden aikana arviolta 40 000 junamatkailijaa Venäjältä Allegron ja Tolstoin vakiovuoroilla sekä 28:lla lisä- ja tilausjunalla. Moskovasta saapuu normaalien Tolstoi-vuorojen lisäksi 15 lisäjunaa Helsinkiin. Eri puolille Suomea tulee Venäjältä myös 13 venäläisten matkatoimistojen järjestämää tilausjunaa.

Tilausjunat kulkevat Moskovasta Kuopioon ja Rovaniemelle, Pietarista Rovaniemelle sekä Petroskoista Kuopioon ja Joensuuhun. Viime vuonna Venäjältä tuli Suomeen kaikkiaan 25 lisä- ja tilausjunaa, joiden määrä on kasvanut tänä vuonna 28:aan. Ne kulkevat Suomessa 28.12.2013–11.1.2014 välisenä aikana. Juhlakauden matkailijamäärä on kasvussa Venäjältä saapuvien matkailijoiden määrä tulee todennäköisesti kasvamaan tänä vuonna noin 40 000:teen erityisesti Allegron suosion takia.

Viime vuonna vastaava luku oli noin 35 000. Vuodenvaihteessa matkustajista lähes 90 prosenttia on venäläisiä. Lisä- ja tilausjunat järjestää Venäjän rautatiet eli RZD, ja myös kalusto on venäläistä. VR hoitaa näiden junien aikataulusuunnittelun sekä veturi- ja huoltopalvelut Suomessa. Joka junassa työskentelee Suomen puolella myös VR:n konduktööri.

Joulun ja uudenvuoden muutoksia vakiovuoroilla Pietarista Helsinkiin ajetaan 27.12.2013–9.1.2014 välisenä aikana kaksitoista Allegro-vuoroa kahdella junayksiköllä, jolloin junan paikkamäärä kaksinkertaistuu. Jouluaattona ja joulupäivänä osa Helsingin ja Pietarin välisistä Allegro-vuoroista on peruttu. Peruutuksia on myös uudenvuoden aattona ja uudenvuodenpäivänä. Tolstoi-junalla ei ole lähtöjä uudenvuoden aattona Helsingistä eikä Moskovasta.


VR-etusivu VR Transpoint -etusivu VR FleetCare -etusivu VR Group -etusivu