Viikonloppuna Vaasa-Seinäjoki-välin junia linja-autoilla

Ratatöiden vuoksi Vaasan ja Seinäjoen välisiä junavuoroja korvataan linja-autoilla viikonloppuna 26.–27.7. Kaikkiaan 14 junavuoroa korvataan lauantai- iltapäivästä sunnuntaihin puoleen päivään saakka.

Poikkeusjärjestelyt alkavat lauantaina puolenpäivän jälkeen, jolloin sekä Vaasasta Seinäjoelle klo 12.20 liikennöivä taajamajuna (H 446) että Seinäjoelta Vaasaan klo 12.27 lähtevä Pendolino S 61 on korvattu busseilla. Tästä eteenpäin kaikki vuorot korvataan linja-autoilla siten, että ensimmäiset junat liikennekatkon jälkeen ajetaan sunnuntaina klo 12.20 (H446) Vaasasta Seinäjoelle ja klo 12.27 Pendolino S 61 Seinäjoelta Vaasaan.

Osa vuoroista korvataan suoralla Vaasa–Seinäjoki-välillä liikennöivällä linja-autolla ja osa myös väliasemilla (Laihia, Tervajoki, Isokyrö, Ylistaro) kiertävällä linja-autolla. Bussien aikataulut ja matka-ajat poikkeavat junien aikatauluista. Linja-autoilta on Seinäjoella jatkoyhteydet junilla eri suuntiin.

Korvaavat linja-autot lähtevät rautatieasemien edustalta. Korvaaviin kuljetuksiin myydään taajamajunalippuja ja niissä käyvät myös kaikki VR:n voimassa olevat matkaliput. Matkustajien toivotaan ostavan lippunsa etukäteen. Linja-autoissa voidaan kuljettaa vain käsimatkatavaraa.

Lisätietoja liikennejärjestelyistä ja aikatauluista saa asemilta, VR Asiakaspalvelusta 0600 41 900 (1,99 €/puhelu + pvm) sekä Internetistä www.vr.fi. Ratatöistä tiedottaa Liikennevirasto.


VR-etusivu VR Transpoint -etusivu VR FleetCare -etusivu VR Group -etusivu