VR aloittaa uusien lippuautomaattien pilotin

VR:n lipunmyyntikanavat uudistuvat vaiheittain vuosien 2018-2019 aikana. Osana digitaalista kehitystyötä uusitaan myös elinkaarensa päähän tulleet lippuautomaatit. Vanhat, vuosina 2009-2010 käyttöönotetut automaatit korvataan vuoden 2018 loppuun mennessä uusilla laitteilla, joita testataan ja kehitetään asiakkaiden kanssa puoli vuotta kestävässä pilotissa.

Uusissa lippuautomaateissa asiakkaiden yksilölliset tarpeet on huomioitu entistä paremmin. Uuden sukupolven käyttöliittymää kehitetään edelleen mahdollisimman sujuvan asioinnin varmistamiseksi. Myös laitteita on kehitetty – niissä on esimerkiksi aiempaa merkittävästi suurempi näyttö, jonka käyttöliittymä mukautuu asiakkaan pituuden mukaan. Lisäksi uusissa automaateissa tullaan huomioimaan niiden esteetön käyttö.

Lippuautomaatteja testataan Helsingissä, Järvenpäässä ja Rovaniemellä. Automaattien paikkakunnat on valittu pilotin tuotevalikoiman mukaan: alkuun automaateissa myydään vain VR lähiliikenteen kertalippuja. Rovaniemi on pilotissa mukana, jotta voimme testata automaattien pakkaskestävyyttä. Rovaniemen pilottiautomaattia testaa henkilökuntamme.

 

Kehitystyötä yhdessä asiakkaiden kanssa

Automaattipilotilla halutaan varmistaa uusien automaattien toimintavarmuus ja tehdä kehitystyötä tiiviisti yhdessä asiakkaiden kanssa. Pilottijakson aikana asiakkailta kerätään palautetta ja kehitetään ostotapahtuman sujuvuutta saadun palautteen pohjalta.

-Kuuntelemme asiakkaiden palautetta herkällä korvalla. Tavoitteenamme on tarjota parempia palveluita ja kehittää toimintaamme jatkuvasti. Tämä onnistuu parhaiten tekemällä kehitystyötä yhdessä asiakkaiden kanssa. Tulemme hyödyntämään asiakkaita osallistavaa kehittämisen mallia myös muussa toimintamme kehittämisessä, kertoo VR:n liiketoiminnan teknologiakehityksestä vastaava johtaja Antti Kleemola.

Tavoitteena on asentaa uudet automaatit vuoden 2018 loppuun mennessä, jolloin nykyiset automaatit olisi kokonaisuudessaan korvattu.

 

Lippuautomaatteja sijaitsee Suomen rataverkolla 130 kappaletta, 70:llä asemalla. Automaateilta myytyjen lippujen osuus kaukoliikenteen myydyistä lipuista on 8,5 % ja VR lähiliikenteen lipuista 40 %.


VR-etusivu VR Transpoint -etusivu VR FleetCare -etusivu VR Group -etusivu