VR asettaa myyntiin kierrätyspäätöksen saaneita Sr1-vetureita

VR asettaa julkiseen myyntiin kymmenen kappaletta 1970–1980-luvuilla valmistettua Sr1-veturia, jotka yhtiö on päättänyt kierrättää. Kalusto myydään yrityksille ja yhdistyksille osoitetussa huutokaupassa yhteistyössä Huutokaupat.com-verkkopalvelun kanssa 27. huhtikuuta.

"Kierrätämme vanhaa ja elinkaarensa päähän tullutta kalustoa. Kierrätettävästä kalustosta otamme ennen myyntiä talteen tarvittavat komponentit ja varaosat hyödynnettäväksi liikenteeseen jäävään kalustoon, koska varaosien saatavuus markkinoilta on heikkoa tai jo kokonaan loppunut. Kustannustehokkaalla varaosakierrätyksellä varmistamme vanhan kalustosarjan täysimääräisen hyödyntämisen liikenteessä elinkaarensa loppuun saakka", kertoo VR:n vetokalustojohtaja Risto Kontiokoski.

Myyntiin tulevat kymmenen veturia ovat keski-iältään 40 vuotta, eivätkä ne kelpaa liikennekäyttöön ilman mittavia investointeja. Ennen myyntiä yhtiö hyödyntää kalustosta kaikki varaosat, joita se tarvitsee liikenteessä olevan kaluston elinkaaren pidentämiseen ja ylläpitoon. Myyntiin tulevat kalustoyksiköt eivät välttämättä ole keskenään identtisiä, vaan niiden mahdollisesti sisältävät komponentit voivat vaihdella yksilöiden välillä. Myytävä kalusto ei ole sellaisenaan liikennöintikuntoista, eikä VR vastaa myytävän kaluston turvallisesta käyttökunnosta, siirroista tai liikennekelpoisuudesta.

Veturit on mahdollista ostaa kappaleittain ns. romurautana ja yksittäiselle veturille on määritelty huutokaupassa pohjahinta. Huutokauppa on suunnattu yrityksille sekä yhdistyksille ja huutokauppaan tulee ilmoittautua etukäteen. Jos varteenotettavia ostotarjouksia ei tule määräaikaan mennessä, kalusto päätyy materiaalikierrätykseen. Kierrätyksessä kaluston materiaalista päätyy uusiokäyttöön yli 90 prosenttia. Myytävän kalustokokonaisuuden tarkemmat tiedot ovat saatavilla yhtiön verkkosivuilla.

VR tuo kaikki kierrätyspäätöksen saaneen kalustonsa myyntiin ja ilmoittaa asiasta verkkosivuillansa. Kalustoa tulee myyntiin sitä mukaa, kun VR tekee kalustoaan koskevia kierrätyspäätöksiä.


VR-etusivu VR Transpoint -etusivu VR FleetCare -etusivu VR Group -etusivu