Polkujuoksijat Repoveden kansallispuistossa.

VR avaa kesäksi uuden junayhteyden – junalla pääsee hiilineutraalisti retkeilemään Repoveden kansallispuistoon

VR on avaamassa kesäksi uuden junayhteyden tukemaan kesän vilkasta kotimaanmatkailusesonkia. 20.6. alkaen luontokohteista innostuville retkeilijöille avautuu mahdollisuus matkustaa hiilineutraalisti junalla Repoveden kansallispuistoon.

Aivan Repoveden kansallispuiston kupeessa sijaitsevalla Hillosensalmella alkaa 20.6. alkaen pysähtyä kaksi junavuoroa päivässä. Aloite pysähdyksen lisäämiseen on syntynyt useammaltakin eri taholta – VR on keskustellut aiheesta mm. kaupunkien ja matkailualueiden kanssa. Yhteistyökumppaninsa Metsähallituksen kanssa VR on myös yhdessä pohtinut mahdollisuuksia edistää matkustusmahdollisuuksia Suomen upeisiin luontokohteisiin, ja Repovesi on noussut myös näissä keskusteluissa esille.

- Odotamme vilkasta kotimaanmatkailun kesää ja uskomme myös luontokohteiden suosion entisestään kasvavan, joten olemme iloisia voidessamme mahdollistaa junailun myös Repoveden kaltaiseen upeaan kansallismaisemaan. Aikataulut mahdollistavat etelän suunnasta juuri sopivasti päiväretket kansallispuistoon, jolloin aikaa perillä on yli kuusi tuntia. Pohjoisen suunnasta aikataulu suosii yön yli retkeileviä, kuvailee VR:n kaupallinen johtaja Johanna Jäkälä.

Kyseessä on kesän mittainen kokeilu, jossa Hillosensalmella pysähtyy 20.6.-14.8. päivittäin seuraavat junavuorot:

  • IC 63 (Helsinki klo 8.19–Hillosensalmi klo 10.12–Kuopio 12.29)
  • IC 68 (Kuopio klo 14.20–Hillosensalmi klo 16.45–Helsinki klo 18.40)

Hillosensalmen junaliput ovat jo myynnissä vr.fi:ssä, VR Matkalla -sovelluksessa ja muissa lipunostokanavissa. Tässä vaiheessa kyseessä on kokeilu, joka koskee tulevaa kesää. Kesän kysynnän ja matkamäärien perusteella arvioidaan, kannattaisiko junayhteyttä jatkaa myös tulevaisuudessa.

- Pelkästään Suomen kansallispuistoihin tehtiin viime vuonna yli 4 miljoonaa käyntiä. Juna on luontoa arvostavalle retkeilijälle hyvin luonteva valinta, sillä hiilineutraali junamatka on jo itsessään ilmastoteko ja osaltaan auttaa myös luontokadon pysäyttämisessä. Ilmastonmuutoksen hillitseminen on Metsähallitukselle ja VR:lle yhteinen tavoite, ja tänä kesänä haluamme yhdessä kannustaa matkailijoita tekemään valintoja kestävän matkustamisen puolesta, iloitsee Metsähallituksen luontopalvelujohtaja Henrik Jansson.

Katso myös VR:n ja Metsähallituksen vinkit kesäloman unohtumattomiin luontokohteisiin.


VR-etusivu VR Transpoint -etusivu VR FleetCare -etusivu VR Group -etusivu